Kicsit el vagyok veszve az elmúlt időben és közel 10 nap amíg orvoshoz jutok. Valami ötlet hogy addig mit tudnék kezdeni magammal?
Őszintén soha életemben nem tudtam senkiben megbízni teljesen. Akartam változtatni haladtam is vele de nem elég gyorsan úgy tűnik. Közel másfél éve itthon vagyok a vírus miatt és egyre rosszabbul vagyok. Volt barátnőm de vele szakítottam közel egy hónapja mert nem tudtam magam kontrollálni. Néha elragadnak az érzelmeim és nem tudom magam irányítani. Január végén el is törtem így a kezem. Barátnőmnek nem volt ideje saját gondjai miatt és ingerült voltam vele ezért lett vége a kapcsolatunkak. Már akkor is míg együtt voltunk de nem volt rám ideje nagyon rosszul voltam de nem volt kinek elmondani mert nem tudok bízni másokban. Motiválatlan voltam azóta még rosszab. Egész nap fekszem nem tudom semmire rávenni magam. Folyton sírok. Úgy érzem elhalad mellettem az élet. Mások haladnak én pedig leragadtam. Negatív gondolataim vannak. Arról hogy bántsam magam. Félek megint kárt teszek magamban. Egyzser kétszer meg is vágtam magam de nem akarom többet. Folyton erőtlen vagyok. Napról napra egyre rosszabb. Erőt adott hogy eljutok orvoshoz de még 9 nap. És nem tudom addig mit csináljak. Nem érzem hogy telik az idő. Mintha minden nap egy örökkévalóság lenne. Mégis azt érzem hogy 18 éves vagyok pedig azóta eltelt már másfél év. Közel húsz vagyok
19F
Pszichiátrián barmikor fogadnak, nem szégyen ez. Ha valakinek segítség kell azért vannak ott azok az emberek. Ha eldurvul akkor hívj mentőt es bevisznek.
Ne félj tőle.
Anyukám dolgozott pszichiátriai klinikán és olyan orvoshoz ajánlott be akit úgy érzi nekem jó lesz. Azért lesz 9 nap. Nem fogok olyan kárt tenni magamban. Meg akarok javulni csak nem tudom hogy bírjam ki addig amíg eljutok hozzá
Kitartást! A cél most annyi, hogy eltereld a figyelmedet a következő 9 napban. Itt van pár ötlet - lehet, hogy az elején nehéznek tűnik rávenni magadat, de segíthetnek -: film-vagy sorozatnézés, séta, edzés, futás, olvasás, rajzolás, keresztrejtvény, beszélgetés anyukáddal, sütés, főzés, zene hallgatás, relaxációs hanganyagok hallgatása...
Amit a pszichológusok is ajánlanak, ha túl sok minden kavarog benned és úgy érzed, hogy nincs kinek elmondani, az az írás. Írd le a gondolataidat, érzéseidet... mindent. Ez segít rendszerezni a gondolataidat és valamennyire megnyugszol, hogy kiadtad magadból a feszültséget. Nem utolsó sorban, ez a pszichiáternek is segítség, ha látja/olvashatja, hogy mi történik benned.
(Az egész napos fáradtság miatt jó lenne, ha egészségesen étkeznél. Ha megfelelő az ásványi anyag és vitamin beviteled, az csökkenti a fáradtságot. + Segítene, ha minden nap elmennél valamerre sétálni kb. fél -1 órát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!