Olyan dolgokat fantáziál össze rólam amik nem igazak. Nyitottan beszélek az életemről, semmit nem titkolok. A múltam feldolgoztam és nem viszem át a jelenbe. Erre elkezdi direkt piszkálni a múltamat, majd amikor én besokallok hogy ennek mi értelme és miért aggat rám olyan dolgokat amik nem jellemzőek rám, akkor gúnyosan azt mondja most feltépte a sebem és tudja hogy ez fáj. Nem az fáj hanem az, hogy ami le van zárva azt miért kell szándékosan csesztetnie? Aztán elkezdene megvigasztalni! Hozzáteszem azt nyilatkozta magáról, hogy én nála sokkal kiegyensúlyozottabb ember vagyok. Akkor most ebből ki akar billenteni? Le akar húzni?
2021. jún. 5. 09:18
1/8 anonim válasza:
Valami problémád azért csak van, ha jársz hozzá... Azok pedig adódhatnak olyan feldolgozatlan dolgokból, amiket te "lezártként" élsz meg. Úgyhogy azokat újra elő kell venni, ki kell nyitni, ami kibillent a nyugalmi állapotodból.
2021. jún. 5. 09:32
2/8 A kérdező kommentje:
Én lezártam a múltam és ezt ő is tudja! Nyíltan beszélek a múltamról nem okoz gondot. Válaszolnom sem, de amikor gyanakodni kezd és nem hisz nekem, és nincs jobb szó, erőszakosan agresszíven nyomaszol na az kb sarokba szorítás, amit nem kértem. Es mondja is hogy megbántott, aztán vígasztalni akar! Na en meg ezt nem tartom normálisnak. Nem a múltam miatt járok hozzá nem trauma miatt. Mégis mindenben ezt keresi de vmi megszállott módon.
2021. jún. 5. 09:35
3/8 krwkco válasza:
Laikusként nem tudod megitélni, hogy egy pszichológus vagy pszichiáter jó szakember-e vagy rossz. (Mi meg pláne nem.) Rá kell biznod magad azok véleményére, akik erre hivatottak. Pl. akik diplomát adtak neki. Esetleg a már előrehaladott kezelésű páciensek.
Vannak olyan sebészek is, akik képesek és belevágnak az emberbe. Pedig az vérzik és fáj. Szerintem ezek rossz szakemberek, kárt okoznak.
2021. jún. 5. 09:47
4/8 anonim válasza:
Épp azt mondom, hogy a jelenbeli problémáid adódhatnak abból, ami a múltadban volt.
Ha nem jön be a stílusa, erőszakos, gúnyos, akkor szerintem keress mást.
De azért vedd figyelembe, hogy egy valamirevaló terápia fájdalmas, olyannak kell lennie.
2021. jún. 5. 09:53
5/8 A kérdező kommentje:
Pont az hogy miért nem lehet elhinni hogy valaki lezárta a múltat és nincs hatással a jelenére? Ezen mi olyan hihetetlen? Mintha törvényszerű volna, hogy a múlt negativan befolyásolja a jelent, és ezt akarná elhitetni velem. Na mindegy.
2021. jún. 5. 09:57
6/8 anonim válasza:
Ha ilyen erőteljesen felzaklat, akkor igazából nyilvánvaló, hogy nem dolgoztad fel. Csak nem tudsz megküzdeni vele, ezért inkább azt mondod rá, hogy "lezártad", hogy ne kelljen vele foglalkozni... Ennek viszont az az árnyoldala, hogy az egész attól még benned van, és gyakorlatilag belülről mérgez... Testi és lelki megbetegedésekhez vezet.
2021. jún. 5. 10:03
7/8 krwkco válasza:
"Mintha törvényszerű volna, hogy a múlt negativan befolyásolja a jelent"
És ha tényleg így van? Kinek lehet igaza ebben?
Neked, akinek egy emberről van -szubjektív- tapasztalata? Vagy neki, aki mögött kutatók évszázados munkája és az általuk elvégzett kezelések tapasztalatának sokasága áll?
Próbáld kívülállóként nézni ezt a kérdést!
2021. jún. 5. 10:05
8/8 anonim válasza:
A múltat nem lehet lezárni, mert azzal csak a szőnyeg alá söpröd. Feldolgozás nélkül rombolhat a tudattalanban, amitől csak azt érzed, hogy valami rossz, és fogalmad sincs, hogy miért.
Léteznek olyan módszerek, ahol a gyógyulás kíméletesebben történik: KIP, ego-state, regresszió, Bradshaw, Rossi. Keressél olyan terapeutát, aki ilyen módszerekkel kezel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!