Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiáterem miért írt fel...

A pszichiáterem miért írt fel olyan gyógyszert amitől elhízok?

Figyelt kérdés
A kezelést kezdtük az olanzapinnal, amitől vagy 20 kilót híztam, emiatt iszonyatosan mérges vagyok rá. Nemrég váltottunk restigulinra (mostanra azért fogytam vagy 10 kilót, de még így is van 10 felesleg), most ettől nem hízok. Ezzel kellett volna szerintem kezdeni. Miért írt fel egyből olyan gyógyszert ami leszedál, és nem olyat ami aktivizál, mint a restigulin?

2021. máj. 31. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Mi bajod van? Pszichiáter nem az alapján ír fel gyógyszert, hogy mi az amitől karcsú maradsz, hanem az elmebajodra. Hát bes*optad, mert a mellékhatása lehet nyilván ezek szerint az étvágy fokozás például, amire te rá is kattantál. Ő azt nem tudhatta, hogy nálad ez meg fog történnie vagy sem.

A fogamzásgátlót szedő nők közül sem azért híznak sokan, mert a tabletta 600 kcal-t nyom, hanem mert zabálnak mint a disznók.

Ezt kellő önfegyelemmel lehet mérsékelni.

2021. máj. 31. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
38%
Nem a gyógyszer hízlal, hanem az általa kiváltott megnövekedett étvágy, amin TE nem tudsz úrrá lenni. Tehát ne mást hibáztass!
2021. máj. 31. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
23%

Mindenki máshogy reagál a gyógyszerekre, ezért előfordulhat, hogy többet is ki kell próbálni, miere megtalálják a megfelelőt. A pszichiátered nem egy jós, nem tudja előre megmondani, hogy hogyan hat a gyógyszer és milyen mellékhatások alakulnak ki nálad. A legjobb tudása szerint felírt egy olyat, amiről úgy vélte, hogy hatásos lehet.

Nem a gyógyszertől híztál... Lelassultál fizikailag és megnövekedett az étvágyad, de nem volt elég önfegyelmed és többet ettél, mint kellett volna. Ne a pszichiáteredet hibáztasd...

2021. máj. 31. 15:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem szóltál neki, amikor már 10 kilót híztál?!
2021. jún. 1. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Az elsőtől érdekelne, hogy ezt kitalálta-e, hogy csak a fogamzásgátlós nők híznak? Talán az is pont úgy hat mint a pszichológiai bajokat kezelő gyógyszer? Vagy hogy jött ide, milyen egybeesés ez? Engem mindig is érdekelt az endo-s téma, lehet hogy most emberemre leltem. Akármi vagy, férfiba is létezik olyan hormonzavar, hogy evéstől függetlenül jobb női melleid nőnek mint a csajodé.
2021. jún. 2. 23:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A reszigulin mellett tudtàl aludni? Nem okozott alvàszavart?
2022. júl. 30. 22:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Első kérdező: amikor az olanzapint elhagytad nem okozott alvászavart? Parnassant szedtél?

A Restigulin mellett jól alszol?

2022. aug. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!