Ki tudja megállapítani, hogy milyen mentális betegségem van?
Figyelt kérdés
Biztos vagyok benne, hogy van valami mentális betegségem (leginkább a generalizált szorongásra) gondolok, de lehet van mellette más is. Nyílván én nem tudom diagnosztizálni magam. Egy pszichológus meg tudja állapítani, vagy esetleg pszichiáter kell? És ti mit javasoltok, menjek el kivizsgáltatni?2021. máj. 23. 18:29
11/13 anonim válasza:
#9-10, hol írtam olyat, hogy a klinikai szakpszichológus az NEM pszichológus? Azt írtam, hogy aki sima pszichológus - azaz elvégezte az öt évet az egyetemen -, ő nem diagnosztizálhat (amúgy terápiás munkát se végezhet), ezt egy 4 éves ráképzéssel a klinikai szakpszichológus végezheti és/vagy a pszichiáter. Sőt, normálisabb helyen együtt szoktak működni, ha kell, bevonnak harmadik-negyedik embert is a diagnózis felállításához. Nem értem, miért lettem lepontozva. (Hetes voltam)
12/13 anonim válasza:
Pszichiátert javaslom, aki a megfelelő terápiában is fog tudni segíteni. Ha szükséges a pszichológus bevonása, akkor majd segít benne.
13/13 anonim válasza:
Pszichológust javaslom. Ha kell, akkor ő is tud küldeni máshova, de kezdetnek oda érdemes elmenni.
Jobbulást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!