Hogy mondjam el a szüleimnek hogy pszichológusra lenne szükségem?
Miért kellene elmondani? Csak menj el.
Nem, nem fog semmit sem mondani senkinek sem.
Hány éves vagy? Van olyan barátod/barátnőd akivel összeszoktál futni? És meg is bízol benne?
Ha igen, kérj egy időpontot pszichológushoz, mondd otthon hogy a barátoddal/barátnőddel találkozol, esetleg az illetőt avasd be, hogy tudjon róla hogy elméletben vele vagy. Vagy csak mondd hogy shoppingolni mész, vagy bármi, és menj el a pszchológushoz. Senki nem fogja megtudni, a doki nem mondhat senkinek semmit.
Attól függ milyen a kapcsolatod a szüleiddel...
Mert attól félsz hogy teher lesz ez számukra,és probléma ,aggódnak érted stb. Ami valahol normális,hisz a gyerekéért aggódik az ember,és félti minden bajtól.
Viszont az talán még rosszabb hogyha egy szülő csak azt látja hogy van valami baj,de nem tudja mi az,mert a gyereke nem avatja be.Ez egyrészt rossz,a tehetetlenség érzése miatt,hogy látja a gyerekét szenvedni,és azt se tudja mi a probléma,így segíteni sem tud.Másrészt szomorú egy szülő szemszögéből,hogy kizárja a gyereke az életéből,ha van valami gondja nem beszél róla,nem ossza meg vele...úgyis fel lehet fogni,hogy nem bízik meg benne annyira,hogy beszéljen róla neki.
De nyilván nem minden szülő gyerek kapcsolat meseszerű...sajnos.De ha minden rendben van a szüleiddel,és szerető,normális családotok van,akkor ülj le velük,és beszéljétek meg.Akármi a gondod jól fog esni a támogatásuk,hogy melletted állnak.
Én a te helyedben mindenképp segítséget kérnék.
14 évesen szóltam a szüleimnek, de én nem mondtam el a valódi okokat. Ez nagy hiba volt, mert akkor még nem kaptam segítséget. 19 évesen kezdődött a terápiám. Mai napig küzdök a betegséggel.
Nyugodtan írj privátban, ha szeretnél. Szívesen meghallgatlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!