Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Április elején kezdődött,...

Április elején kezdődött, hogy nagyon rosszakat gondolok a cicámról. Hogy ő még fog... meg ilyenek, pedig teljesen egészséges és nagyon szeretem. Boldog párkapcsolatban élek, de a cicámról vannak nagyon negatív gondolataim. ?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mitől gondolok ilyeneket, de lassan már kezd elmenni az életkedvem is. Április közepén voltam kineziológus áll, utána jobb lett, de a suli újrakezdődésével megint előjöttek. Ha órán ülök, ha sétálok, mosdok, bármi, ezek a gondolatok vannak a fejemben a cicámról. Tényleg nem értem, mert teljesen egészséges és nagyon szeretem.

De már konkrétan abból áll majdnem az egész napom, hogy sírok, nem eszek, az órákon is alig bírom visszatartani a sírást.

Már nem eszek, ma is még csak 1 fél péksüteményt ettem, éhes vagyok, de nem tudok enni.

És amikor haza megyek és meglátom a cicámat, hogy már ott vár, bűntudatom lesz, hogy miket gondolok, és már arra gondolok, hogy inkább nem kéne élnem, mert nem akarom, hogy bármit is bevonzzak a gondolataimmal, és így nem tudom élvezni az életet.

Eddig nem volt sose ilyen, nem tudom, mitől van.

De már nem bírom.

Nem szánt szándékkal gondolok ilyeneket, csak végigmegy a fejemen.

Semmi okom ilyesmikre, mert minden megvan a boldogságomhoz.

De nem tudok boldog lenni, mert ilyen hülyeségeket gondolok.

Kérlek, ha valaki tud segítsen.

2021. máj. 14. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor talán menj pszichológushoz vagy pszichiáterhez, de mindenképp kezdj magaddal valamit, mert ez súlyos. Ezzel a viselkedéssel csak ártasz a macskának és az összes körülötted élő embernek is.
2021. máj. 14. 14:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Kényszergondolatok, nem szabad rájuk hallgatni. Ha mégsem sikerül, akkor irány a pszichológus vagy pszichiáter!
2021. máj. 14. 17:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem vonzol semmit a gondolataiddal a cicádra, de a saját életedet igencsak keserűvé teheted. Szaksegítséget javaslok, ha nem tudsz önerőből kijönni belőle.
2021. máj. 14. 22:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen gyorsan menj el szakemberhez, sztem inkább pszichológushoz. Nem kell, hogy rögtön teletömjenek gyógyszerrel (bár nem vagyok pszi gyógyszer ellenes, én is szedek).

Nincs nagy baj amúgy, nagyon jól tudsz majd gyógyulni. És igen, ezeket kényszergondolatoknak hívják, ahogy 2-es írta.

2021. máj. 16. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!