Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit kéne tennie, hogy jobban...

Mit kéne tennie, hogy jobban legyen?

Figyelt kérdés
Helló. Egyik legjobb barátom enyhén skizofrén, és sokszor van olyan, hogy rosszul van ez miatt. Ha valami fizika probléma lenne, akkor tudnék segíteni, de sajnos ezekhez a pszichológiai dolgokhoz teljesen hülye vagyok... Szeretnék picit segíteni neki, hogy jobban viselje. Mit lehet tenni, hogy jobban érezze magát? Már elküldte pszichológus pszichiátriára, de még nem tudom, hogy mikor megy pontosan... Esetleg van valami módszer? Elméletileg a relaxáció és ilyen dolgok, amire én gondolnék, azok nem válnak be. Ha valaki esetleg tud valami módszert, hogy elviselhetőbb legyen, azt nagyon megköszönném, ha megosztaná.
2021. máj. 12. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire gondolsz pontosan enyhén skizofrén alatt. Milyen tünetei vannak?

Ez a betegség csak gyógyszeres kezeléssel tartható kordában, és pszichológus ilyet nem is diagnosztizálhat.

2021. máj. 12. 22:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Hangokat hall, illetve lát. Nem a pszichológus mondta, ő illetve mások mondják, hogy valószínűleg az.

Sajnos tudom, hogy csak azzal lehet, de csak van valami mód, hogy elviselhetőbb legyen, hátha valakinek bevált valami... A neten sem találok semmit, csak hogy gyógyszer kell rá.

2021. máj. 12. 23:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha megy az angol, akkor találsz külföldi Youtube videókat a témában. Magyarul nincs túl sok infó ebben a témában az alapokon kívül.

A Living well with schizophrenia csatornát nézd meg, a csajszi elég jól tartja magát.

2021. máj. 12. 23:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Vizsgáltassa ki magát, kevés skizofrénnek van betegség tudata, inkább egyből kombinálnak. Más is lehet emögött.
2021. máj. 13. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!