Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Volt már ilyen valakinek?

Volt már ilyen valakinek?

Figyelt kérdés
Alapoknak annyit, hogy szívritmus zavarom van és gyakran van légszomjam és mellkasi nyomó fájdalom. Elég zavaró, ezért legutóbbi kontrollon említettem is az orvosnak, de ô egybôl rávágta hogy pszichés ok és nincs köze a szívemhez. Na ezt úgy tényként elfogadtam, viszont nem tudom mi bajom lenne pszichésen. Igazából 2 dolog lehet szerintem, egyrészt februárban elvesztettem a Nagymamámat, és júniusban mûtenek. Na most én úgyérzem hogy már sikerült feldolgoznom az említett veszteségem, valamint egyáltalán nem tartok a mûtéttôl, sôt már várom is hogy végre teljes életet élhessek. Ezek mellett felvettek az álomgimimbe, tehát tényleg nem panaszkodhatok. Egyedül a távoktatás bosszant. Ezeknek ellenére még mindig van ez a légszomj meg mellkasi fájdalom, ami netes cikkek alapján, valamint az orvos állítása szerint pszichés eredetû. Lehet hogy mégsem dolgoztam fel az említett esetet? Vagy valahogy mégis félek a mûtéttôl? Ez benne van az emberben és csak elhiteti magával hogy nem fél?

2021. máj. 5. 00:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Előfordul hogy az orvos egy értetlen hülye. Lezavarja a rutin vizsgálatot és beugat valami kifogást. Van hogy inkább elmegyek egy orvoshoz, azért hogy segítsen megértetni a másik orvossal hogy mi a bajom.

Minden esetre ajánlom a sportorvost. Milyen orvosnál voltál?

2021. máj. 5. 08:45
 2/3 A kérdező kommentje:
Kardiológus
2021. máj. 5. 08:48
 3/3 anonim ***** válasza:

A pszichés ok - tekintve a téged ért veszteséget és az előtted álló műtétet - könnyen lehetséges. Attól még, hogy magadnak azt mondod rendben vagy és sikerült feldolgozni ezeket az eseményeket, tudat alatt kiválthatnak szorongást.

(Annak érdekében, hogy a szervi tüneteket kizárd, én mindenképp ajánlom egy másik kardiológus-belgyógyász szakorvos felkeresését.)

2021. máj. 5. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!