Öngyilkos akarok lenni, de nem merem megtenni. Mit tegyek?
Elegem van az életemből, szociális fóbiás és depressziós vagyok, a terápia és a gyógyszer sem segít…úgy érzem senki sem szeret. Van pár barátom, de eltávolódtam tőlük. Barátnőm volt egyszer, de 3 hét után szakított velem, azóta sem jött össze senkivel kapcsolat…A lányoknál úgy erzem, sosem lesz esélyem és egyedül meg szüzen fogok meghalni… önbizalmam nulla, egyetemen visszahúzódó vagyok, az évfolyamtársaim utálnak, egyesek folyton beszólogatnak, stb… később még nehezebb lesz… mi értelme így élni?
23/F
3-as: ,,a terápia sem a gyógyszer nem segít''.
Kedves kérdező, lehet most reménytelennek látod a helyzetedet, de hidd el nem az, rengeteg lehetőséged van benned, mégha nem is látod úgy. Ne add fel, tarts ki. Nem véletlenül születtél erre a földre, te is egy értékes, szerethető ember vagy. Próbálj kimozdulni, önkénteskedni, valami olyasmivel lekötni magad, amit szívesen csinálsz, ne azon görcsölj, hogy nem szeret senki és értéktelen vagy, ez nem igaz.Szeresd magad, figyelj másokra, próbáld olyan emberek társaságát keresni, akik között jól érzed magad. Miért érzed úgy, hogy utálnak? Kívánok neked sok lelki erőt és, hogy tapasztald meg az élet szép oldalát is.
6
Bocsi, hasznosat akartam nyomni...
Így van, a mentális beteg is beteg, nem is kicsit!
Én csak közepesen voltam depis, ez annyit tett, hogy évekig (!) ágyban feküdtem, meg akartam halni és az égvilágon semmi nem vigasztalt, nem adott örömet, nem tudtam egyszer sem nevetni... Borzalmas. És ez még csak közepes depi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!