Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van erre valamilyen pszichológ...

Van erre valamilyen pszichológiai kifejezés? Ez egyáltalán egy betegség?

Figyelt kérdés

A szüleim kapcsolata jó, de ennek az az oka, hogy anyukám (aki magasabban kvalifikált nő, mint apukám) sok mindent eltűr, talán még mindig nagyon szerelmes. Apukám állandóan előadja, hogy anyukám mennyire csodálatos és konkrétan a tökéletes Nő, a tökéletes Ember. DE! ha anyukám valamiért szól neki, akkor kineveti, teljesen semmibe veszi amit mond, soha nem lehet igaza, döntéseket sem hozhat, maximum látszatra. Engem kifejezetten nem kedvel apukám, mert én "átlátok" a hazugságain, és szembesítem is ezekkel. Tök egyértelmű, hogy kihasználja a kicsit naiv anyukámat. Tenni nem tudok ellene semmit, és pontosan nem is találtam erre magyarázatot. Valaki tudna segíteni? Ez valamilyen betegség? (Apukám nem csak anyukámmal, hanem a saját anyukájával is ezt csinálja. Állandóan Isteníti, de véleménye nem lehet, ami apukáméval ellentétes. (Más embereket simán csak szidalmaz, akikkel nem érdeke, hogy jóban legyen). Otthon velem és sokszor anyukámmal is kifejezetten bunkó és utálatos, nekem rendszeresen nem válaszol, de tök idegen emberekkel iszonyat kedves.

Köszönöm!

2021. ápr. 19. 16:33
 1/5 alletta ***** válasza:
érdek ember, önző lélek.
2021. ápr. 19. 16:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, erre már rájöttem sajnos. Kár, hogy ezt mások nem látják, és mindig az ő akarata érvényesül. Csak gondoltam hátha van valamilyen pszichológiai probléma emögött.
2021. ápr. 19. 16:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt nm írtad h milyen nemű vagy. Apukádnak kisebbségi komplexusa van jó nagy adag hímsovinizmussal. Magyarán lenézi a nőket ,de mégis tudja h anyukád többet elért mint ő.ez férfiakban csinál ilyet,belekeseredett az életbe. Nm irigylem anyudat, ilyen ember mellett lenni nagyon toxikus.
2021. ápr. 19. 20:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Lány vagyok. Engem sem tart sokra, viszont a velem való jó kapcsolatához nem fűzi sok érdek, így velem igazából úgy viselkedik, mint akit utál. Nem szól hozzá, ha beszélek fintorog, elmegy, kiszáll a beszélgetésből. Anyukám vakon van nagyon, és engem hibáztat, ha szólok azért, mert úgy érzem "bántja" őt és engem is. Felnőtt vagyok, szóval nem függök már tőle, de az igazságérzetem zavarja, hogy kihasználja anyukámat és a mamámat is "átveri" és hihetetlen, hogy nem veszik észre. És tök jó lenne, ha alá tudnám valamivel támasztani.
2021. ápr. 19. 22:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Te nem az anyámról beszélsz?
2021. ápr. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!