Szociális fóbiám és a bipolaris zavarom miatt alkoholista vagyok. Van valaki hasonloan?
Én agorafóbiás és bipoláris vagyok. Majdnem ugyanaz. :) Ja, és alkoholista. De én egy évig olyan sokat ittam, hogy nem bírok már inni. Micsoda pech.
Egy év után elmentem kórházba, lehúztam 5 hónapot, aztán itthon voltam, nem ittam, aztán megint kórház, ezúttal 6 hónap és most megint itton vagyok és nem iszom.
Gondoltál elvonóra?
fAsz cimkékkel tele vagytok aggatva. Bipoláris, alkoholista, fóbia...a nagybüdös 🐴nak a fAszÁt.
Ezt a sok hülyeséget ne higgyétek már el.
Trauma ennyi, keressétek meg a családban ki volt a bántalmazó apu? anyu? Gyermekkori sérülések ezeket kell megkeresni aztán elmúlik a sok cimke. Család milyen volt a család? Milyen volt a gyerekkor, tusztelek, becsültek, óvtak, védtek vagy ellenkezőleg bántottak,kritizáltak, piszkáltak, szadiztak vertek, szexuálisan molesztált valaki? Egy jó pszichológust kell keresni!
13. De érzéketlen vagy. A temetésen is azt szoktad mondani az embereknek, hogy ne bőgjenek már, az illető meghalt, ennyi, a sírás nem hozza vissza? Vagy te vagy az, aki szakít a párjával, és rohadtul lesz*rja azt, hogy őt ez hogyan érinti?
Ha valakit bántalmaznak, annak az önbecsülése sérül. Ha nincs elég energiája hozzá, nem tudja csak úgy felemelni a fejét, és azt mondani, hogy "na, mától másképp lesz, többet nem engedem, hogy bántsanak". Ez egy nagyon hosszú és nehéz folyamat. Nyilván akinek romokban az önbecsülése, az önbizalma az segítséget se mer kérni, pont ezért. Jön egy ilyen otromba tanács, mint a tiéd, és az embernek még azt a maradék önbizalmát is ledöntöd, ami van. Addig pedig nem is fog helyrejönni, amíg magától észre nem veszi, hogy baj van. Az önismeret a kulcs, nem a megalázás.
13
Állati nagy tévedés. Az agorafóbia/szociális fóbia igen komoly, ún. összetett fóbiák, nem igazán tudják, hogy mi okozza őket. A bipoláris betegség (ha igaz), akkor ugyanolyan súlyos betegség, mint a skizofrénia. Ezeket a betegségeket teljesen különböző módszerekkel kell gyógyítani. Pl. elsőket pszichoterápiával, másodikokat gyógyszerrel.
"bántottak,kritizáltak, piszkáltak, szadiztak vertek, szexuálisan molesztált valaki?" Képzeld el, engem nem. Mégis beteg vagyok. Egyébként megnyugtatásodra: JÁRTAM terápiába és szedek gyógyszert (mert KELL).
Olyanról lécci ne beszélj nagy hangon, amiről semmit nem tudsz.
12-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!