Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi segit, ha valakinek az...

Mi segit, ha valakinek az osszes szorongasa a gyomrat szoritja, es mar nagyon faj neki?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 15. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyugtatók, konyak, de nem egyszerre! Az evés is segít, főleg a szénhidrátok. A teli hasnak nyugtató hatása van. Forró fürdő, séta, figyelem elterelés, vígjátékok, nevetés, rendszeres sport, relaxálás.
2021. ápr. 15. 18:43
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Xanax. Menni fog nekem a nulla szazalek, de ez az igazsag. Es az hosszutavon sem okoz kart, a szorongas igen.
2021. ápr. 15. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:

A pszichológus és a sportolás segítene. Relaxáláshoz/meditációhoz szerintem egyelőre túlságosan szorongsz.

Az evés egy rossz megküzdési stratégia. Ha valaki azért eszik, hogy megnyugodjon, ott nagy a gond...

2021. ápr. 15. 19:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is szokott ilyen lenni. Ezzel együtt jár, hogy nincs étvágyam és borzasztó nehéz letuszkolni valamit a torkomon, majdnem hányingerem van. De muszáj enni pár falatot, mert egy idő után nem lehet eldönteni, hogy a szorongás marja annyira vagy az éhség.

A legnagyobb segítség viszont a szorongás csökkentése. Mennyire általános ez nálad? Van most valami, ami miatt különösen szorongsz?

A relaxáció valóban segíthet, de nem tudom, az állapotodban mennyire tudnál ellazulni. Viszont Bagdy Emőkének van egy relaxációs technikája, ami abból áll, hogy szép fokozatosan minden izmodat befeszíted, végül már minden izmod feszül, majd fél-egy perc után elengeded magad. Ez jól tudja oldani a testi tüneteket.

Nekem még az is szokott segíteni, hogy nem hederítek rá az érzésre. Amikor megjelenik a gyomorszorítás, elképzelek valami mérges alacsony rajzfilmfigurát, aki próbálja megkeseríteni az életem, én meg igyekszem nem törődni vele. Köszönök neki, megmondom, hogy tomboljon nyugodtan, én meg addig csinálom a saját dolgom. Sokkal könnyebben elviselhető, ha úgy fogom fel, hogy nincs kontrollja fölöttem.

Kitartást!

2021. ápr. 15. 19:54
 5/5 kriszpo ***** válasza:

Elsősorban az segít, ha megnyugszik és megpróbál stresszmentes életet élni. Másodsorban ha a gyomorfájdalom már krónikus (midennapos vagy heti több lakalmommal jelentkezik), akkor kivizsgálás és orvosi, gyógyszeres kezelés, műtét lehet szükségessé válik.

Öndiagnosztizálás veszélyes és gyógyszereket se vegyen be önhatalmúlag.

2021. ápr. 16. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!