Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A kor haladtával csak az én...

A kor haladtával csak az én figyelmem lett lustább?

Figyelt kérdés
24 vagyok, régen bármit csináltam, olvastam a neten, érdekelt és figyeltem rá. Ma szinte semmi nem érdekel, ha elolvasok is valamit azon vagyok, hogy minél hamarabb túllegyek rajta és sokszor nem is értem meg elsőre. Angol ismeretlen szavakot átugrom, esetleg ha lefordítom se tudom már mit jelent 10p múlva. Nevek évszámok úgyanígy, átugrom, mert nem érdekelnek.
2021. ápr. 8. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A "ködös agy" autoimmun folyamat jelenlétére utalhat.
2021. ápr. 8. 17:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez elég parán hangzik.

Mit takar igazából?

2021. ápr. 8. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy elindultál az autoimmun spektrumon. Jelenleg a kezdeti stádiumban jársz, most kéne megfogni a dolgot. Addig is énekelj, gargalizálj. Ez stimulálja a bolygóideget, erősödik az adatátvitel a béltraktus és az agyad között.
2021. ápr. 9. 09:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Hozzánem értőként ezt szinte tudnám trollkodásnak is vélni.

Rákerestem a googleben de nem igazán tiszta a kép..

Ki tudnád fejteni egy kicsit, kérlek?

2021. ápr. 9. 10:36
 5/5 anonim ***** válasza:

A bolygóideg az agytörzsből indul ki és a nyelőcsövön, a szíven, és a tüdőn keresztül végigfut egészen a bélrendszerig. Egy valóságos információs autópálya az agy és a bélrendszer között, ami fontos információkat közvetít a két terület között, miközben a test számos szervének aktivitásáért is felelős. Úgy mint az agy, a máj, a hasnyálmirigy, a vese, az emésztőrendszer és a reproduktív szervek.

Az agy a neurotranszmitterek és a hormontermelődés vezérlőközpontja,

a máj a felesleges hormonok kitisztításáért, méregtelenítéséért felel, a hasnyálmirigy az inzulint termeli, a mellékvese a kortizolt és DHEA hormont termeli, az emésztőrendszer kapcsolatban áll a neurotranszmitterek működésével, a hormonok konverziójával (beleértve a pajzsmirigy hormont), és az immunrendszer működésével

A reproduktív szervek pedig az ösztrogén, a progeszteron és a tesztoszteron termelődéséért felelnek.

Tehát mind-mind alapvető funkciókat látnak el a testben, és mindegyikük összefüggésben áll különféle hormonok termelődésével, az emésztőrendszer és ezen keresztül az immunrendszer működésével.

Ha a bolygóideg gyenge, nem lesz képes megfelelően kommunikálni ezekkel a szervekkel, hogy azok optimálisan funkcionáljanak, ezzel pedig borul az egész rendszer a hormonok, az emésztőrendszer, sőt az immunaktivitás szintjén is.

Sajnálatos, ha mindezt nem tartalmazza a a gugli, de attól még igaz.

2021. ápr. 10. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!