Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek le lehet győzni...

Szerintetek le lehet győzni úgy a lámpalázat, hogy mondjuk fizetek hajléktalanoknak és előadok nekik valamit?

Figyelt kérdés
Most úgyis távoktatás van egyetemen és így gyakorolnék.
2021. márc. 19. 19:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem gondolod komolyan. Biztos rá tudod venni őket, hogy egy helyben maradjanak, de a közbeszólogatásuk nagy eséllyel nem lenne konstruktív. Olyan embereken kell gyakorolnod, akik megértik az előadásod lényegét és kapcsolódva jókat kérdeznek. (Vannak ilyen hajléktalanok, de mire összeszeded őket, addigra már magától is elmúlik a lámpalázad.) Üres tekintettel tényleg bárki meghallgat.

Én is nulla előadói képességgel indultam, de a munkám során meg kellett tapasztalnom, hogy minden hallgatóságnál létezik komolyabb és ha elérsz egy kis sikert, azonnal hatszor mélyebb vízbe fognak beledobni. Így gyakorlatilag sosem leszel elég felkészült, mert nem tudod előre meghatározni, mire számíthatsz. Nekem az segített egy általános gyakorlatot elérnem ebben, hogy más egyéb területeken is kibújtam a komfortzónámból, ahol gátlásaim voltak. Pl.: részt vettem egy amatőr Just Dance versenyben, viccből énekeltem valamit az ismerőseimnek... Magabiztosabb lettem és a figyelmem nem vonta el a szorongás a tárgytól és a beszéd felépítésétől (amire már ugye otthon is fel lehet előtte készülni).

2021. márc. 20. 03:39
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi. 11es te nem alszol? :) Két feles vodka után el szokott múlni. Az ugye annyira nem érződik.
2021. márc. 20. 07:42
 13/13 anonim ***** válasza:
Aludni? Az mi? Nálam inkább csokitól vagy pudingtól múlik el, akkor eszméletlen nagy királynak érzem magam. (Ha már szerhasználat.)
2021. márc. 20. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!