Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik tudatalatti szorongás?

Létezik tudatalatti szorongás?

Figyelt kérdés

Teljesen elgyengültek a karjaim, kivert a víz, hányingerem lett, fura lett a közérzetem.

Kihívtuk az ügyeletet, megállapították hogy pánikroham. Pedig egyáltalán nem szorongtam semmi miatt, ami volt is a közelmúltban úgy éreztem feldolgoztam. Egyedül ettől az állapottól ijedtem meg amit pánikrohamként diagnosztizáltak.

De mi hozhatta elő? Lehet hogy tudatalatti dolog?

2021. márc. 14. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Az előző két válaszadó nagyon jól demonstrálta, hogy milyen minőségű oldal jelenleg a GYK, pedig az ötlet jó volt, de sajnos a közösség tönkreteszi.

A kérdésre válaszolva, én még nem hallottam ilyesmiről, de ettől függetlenül előfordulhat, hogy létezik. Próbálj meg elgondolkodni a múlton, hátha találasz valamit, amire kellemetlen visszagondolni. Értesd meg magaddal, hogy egyik emlékedet sem kell szégyellned magad előtt, hisz azok tettek azzá, aki vagy. Gondolkodj el azon, hogy valóban tudod-e szeretni magad, úgy, ahogy vagy. Ha nem, akkor tegyél azért, hogy tudd, ha tudod, akkor pedig légy pozitív, mosojogj sokat, légy vidám. :D

2021. márc. 14. 20:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Igazából egy szakításon vagyok túl, de már 2 hónapja. Úgy érzem feldolgoztam, de ilyen pánikrohamom még nem volt.
2021. márc. 14. 20:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Plusz pár napja néha-néha kedvtelen vagyok, ha ez számít valamit.

Gondoltam arra is hogy el kellene menni pszichiátriai rendelésre, de nem tudom hogy a mostani helyzetben van-e.

2021. márc. 14. 21:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A szorongást MINDIG a tudattalanban (elavult nevén tudatalatti) levő bántó információ okozza, ezért a pszichoterápia a jó megoldás.
2021. márc. 14. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:
47%
Nem tudom konkrétan. De azt észrevettem, hogy vannak félelmek, amiket csak visszamenőleg veszünk észre, amik nagyon félünk tőle nem. Olyasmi ez, mintha félnék bemenni egy ajtón és nem az van, hogy tudatosul és ténylegesen félek, hanem soha nem jut eszembe azaz ajtó, soha nem megyek a közelébe sem, szóval így nincs jelen egyáltalán az életemben észre sem veszem.
2021. márc. 15. 03:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!