29 évesen a skizofrénia elég ok a munkanélküliségre? Vagy csak kifogást tudtok kiabálni?
Érettségim van. 4x pszichiátrián is voltam 2-3 hetet alkalmanként, legutóbb tavaly. Nyugtatókon élek, amik totál kiütnek. Idegösszeomlásom volt, erőszakos megnyilvánulásom nem.
Voltam már recepciós és vevőszolgálatos is, de egyiket sem bírtam néhány hónapnál tovább - még mielőtt leszólnátok, hogy meg sem próbáltam dolgozni.
Jó ötlet lenne a maradék pénzemből utazgatni vonattal belföldön, hogy legalább utazási élményeim legyenek?
Közben keresni állást pl.: állatmenhelyen?
Egy lelkibeteg srác, aki meg szeretne gyógyulni.
skizofrenianal kevesebb is eleg, hogy valaki munkakeptelen legyen
te tudod, mit csinalsz a penzeddel, de en inkabb terapiara koltenem
Az álláskeresés jó ötlet, de a pénzedet osszad be, mert baj lehet abból, ha elutazod.
Védett munkahelyre is mehetsz, mint diagnosztizált skizofrén. Talán az orvosod segít eltalálni az adott megyei fogyatékosügyi tanácsadóhoz.
Csak 4szer? Én 5 ször zárt osztályon, 6 szor rehabon.
Folyamatban van a leszázalékolásom skizo affektív zavarok stb... Tudnék mesélni! Volt vagy 25 munkahelyem 30 éves vagyok bazdki nem viccelek. A pszichiáterek, pszichológusok nem tudnak mit kezdeni velem... De amúgy a magyar egészségügy egy nagy szarr basszák meg
6-os
ez mióta verseny? kérlek, ne bagatellizáld a kérdező problémáját, annyira nagyon káros ez... azzal senkinek sem segítünk, hogy elmeséljük neki, hogy mi mennyivel rosszabb helyzetben vagyunk. ő nem fog attól jól lakni, hogy te éhes vagy, érted.
Attól függ, milyen súlyos a betegséged, én skizoaffektív vagyok, hasonló a 2, és dolgozom, de csak 4 órában és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégnél. Máshol nem is tudnék. Munkaügyes vagyok, bérszmfejtés ilyesmik, mert a végzettségem kónyvelő okj-s.
És attól függ van e, vagy milyen végzettséged van, elhelyezkedni. A recepciós pl nem tűnik könnyűnek, mert emberekkel kell foglalkoznod, uh ne keseredj el.
Ha súlyos akkor elég ok sztem! Amúgy én közben a gyógyszerek mellett pszichoterápiával tartom fenn magam, én erre költöm a pénzt, terápia nélkül nem bírnék dolgozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!