Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan és mivel kapcsolódhatné...

Hogyan és mivel kapcsolódhatnék ki igazán?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni, pontosabban 2 hónap múlva.

Mentálisan nagyon rosszul érzem magam, nincs motivációm, ebben a helyzetben közösségi életem sem, ráadásul több, mint fél éve szakítottak velem, pontosabban megcsaltak, és még azt sem dolgoztam fel.

Nincs olyan tevékenység, ami kisebb vagy nagyobb időkre feledtetné velem a problémáimat, gondjaimat, terheimet. Régen nagyon sok minden feltöltött, ám jelenleg csak azt érzem, hogy merülök lefelé egyre jobban és a lelki állapotom is egyre rosszabb lesz. Nem tudom, hogy mi tölthetne igazán fel. Esetleg valaki volt már hasonló helyzetben és tudna segíteni?

2021. márc. 9. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
Tanulj az érettségire. Szerintem ez jó elfoglaltság, más dolgod úgysincs.
2021. márc. 9. 15:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen helyzetben sokat tud segíteni a család, barátok. Engem ami nagyon kikapcsol, ha elmegyünk a természetbe sétálni akár a közelben. A friss levegő, csendes környezet lenyugtat. A szakítás az egy nehéz folyamat, főleg, hogyha megcsalnak szörnyű érzés lehet, ezen tényleg csak az idő tud segíteni. Én azt mondom gondold át a dolgokat és tanulj belőle, hogy máskor ne fordulhasson ez elő a jövőbeli kapcsolatodban. Ne magadat hibáztasd, keresd meg mit ronthatott el a volt párod mit ronthattál el te és mit ronthattatok el közösen. De magadat ócsárolni nem szabad! Nem kell kétségbe esni, fiatal vagy, még sok lehetőséged lesz egy hozzád jó embert találni. Nézz extra gagyi filmeket, ami nem gondolkodós, csak pihensz közben, esetleg hallgass podcasteket. Barátokkal még vírushelyzetben is össze tudtok ülni kis csoportban kicsit beszélgetni, enni, inni ez nagyon fel tud tölteni. Ha van kedved kezdj el sportolni is valamit.Számtalan lehetőséged, van ez csupán egy mélypont amit arra kell kihasználj, hogy önmagadat erősítsd, alakítsd. Nem egy ilyen van az életben, de nélküle nem értékelnénk a szép időszakokat sem. Mutasd meg magadnak, hogy ha minden is ellened megy, te akkor is emelt fejjel tudod ezt átvészelni.
2021. márc. 9. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A púdermentes podcastnek van egy része, amiben a szakítás feldoglozásával, továbblépéssel foglalkoznak, mindenképpen ajánlom. (Bármelyik podcast appon vagy zenehallgató appon eléred.) Szerintem több beszélgetésük is segíthet a jelenlegi a helyzetedben.
2021. márc. 9. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Menj el futni, sétálni. Esetleg süssél egy kicsit, arra úgy is oda kell figyelni.
2021. márc. 10. 11:16
 5/5 anonim válasza:
100%
hülyeség de én imádok kirakózni xd elvonja a gondolataimat, kikapcsol, utána pedig sokkal koncentráltabb leszek
2021. márc. 12. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!