Szedett már valaki mitralis prolapsussal (vitorlásbillentyű-visszacsapódással) antidepresszánst?
Olyan emberek tapasztalataira lennék kíváncsi, akiknek mitralis prolapsusuk van, és szedtek SSRI típusú antidepresszánsokat. Milyen mellékhatásokat tapasztaltatok? Magas lett tőle a vérnyomásotok, pulzusotok, esetleg volt szívritmuszavarotok?
Nekem Scippa (escitalopram) 5mg-ot írt fel a pszichiáter, de aggódom, hogy nem lesz jó hatással a szívemre.
Igen, megkérdeztem a pszichiátert a kockázatokról, azt mondta, ez kiszámíthatatlan. Igen, utánanéztem az interneten, nincs információ erről.
Szóval mielőtt megkapnám, hogy gyakori kérdéseken kérek orvosi tanácsadást: nem azt kérek, hanem TAPASZTALATOKAT.
Köszönök szépen minden választ!
Köszi a válaszokat!
#1. milyen tipusú antidepit szedtél és milyen dózisban, megkérdezhetem?
#2. melyik gyógyszer volt az, amitől fájt a szíved? Azt a jövőben majd elkerülöm.
Az SNRI-k voltak: Velaxin/Olwexya és Dulsevia/Duciltia.
Az Elontril is pörgeti a szívet is.
Most Anafranilt szedek, az elején fájt a szívem, de már nem szerencsére, de ezt csak nagyon ritkán írják ki, mert már régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!