Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Munkával kimászhatok a depress...

Munkával kimászhatok a depresszióból?

Figyelt kérdés

Azóta vagyok depressziós mióta nem találok munkát talán 1 éve lassan.

Sokszor sírok, bambulok magam elé, nem bírok kimenni a levegőre pedig vonz a tavaszi napfény, utálom az embereket, magamat is, munka nélkül itthon csak lustálkodok, próbálom elütni az időt de nagyon magamba fulladtam.

Úgy néz ki most találtam egy ígéretes munkahelyet ahova lesz interjúm és remélhetőleg sikeres is lesz az interjúm így elkezdhetek megint dolgozni. Csak félek nehezen fog menni 1 év semmit tevés után de mindenképp fogok menni ha felvesznek.

Valahogy mindig elszúrom az életem, elvesztettem a régi barátaimat, csak 1 van jelenleg de legalább ő az igazi, nincs célom, szinte mindennap várom a végkifejletet és inkább öngyilkosság helyett szomorúan várom a saját halálomat.

Próbáltam öngyilkos lenni tini koromban, gyógyszerek, orvosok, mindenkit szinte cserben hagytam, a halál utáni vágyakozás érzés nem szűnt meg mióta először előkerült ami kb. 14 éves koromban lehetett, addig is sok szörnyűséggel kellett küzdenem mint kiközösítés, csesztetés, hülye döntések és egyebek.

Szeretnék új emberként új munkahelyen teljesíteni, mert sok állást ott hagytam, átvertem őket mondhatni, de ebben az évben tisztára szeretném mosni a lelkem.

Nagy életcélok helyett kisebbekre van lehetőségem mint új frizura, mert mostanit nem szeretem és inkább kicsit extrémebbre vágyok talán kékre vagy szőkére, aztán régi laptopomat leváltanám egy új számítógépre is amin azért kényelmesebb lenne a munkanapok után gépelni egyet szóval ilyen céljaim vannak de mint lakás vagy társ keresés nincs jelenleg, mert saját magammal se vagyok megbékélve.

Öngyilkosság szerintem kiszivárgott belőlem, sőt lusta lennék hozzá, megtervezni így lehet ezért várom természetes úton a halált, de úgy néz ki maradnom kell még hisz akárhányszor próbáltam régen meghalni azóta itt vagyok és bár már félek a haláltól de nem akarok élni se nagyon.

Szóval a munka egy új helyen talán segítene leküzdeni a depressziómat és talán új ember is lehetek ha úgy élem a napjaimat ahogy el van rendelve? Más érzett is valaha és sikerült esetleg kimászni belőle?

23L

2021. márc. 2. 21:29
 1/3 anonim ***** válasza:
45%
Ebben vagyok én is. 19/F
2021. márc. 2. 21:40
 2/3 anonim ***** válasza:
72%

Hasonló helyzetben voltam és igy azt tanacsolnám neked hogy inkább sporttal próbálj kimászni ebből ne munkával.

Talalj valami olyat ami megizzaszt és aztán aludj nagyokat, szépen lassan vissza fogsz térni a normál kerékvágáshoz. Nekem a futás segített, amikor úgy éreztem, nincs kedvem élni sem, akkor is kierőszakoltam magamból legalább egy 5 kilométer sétát

2021. márc. 2. 21:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia,

A munkanélküliség, meg hogy nem biztos az egzisztencia, ki tudja csinálni az embert. Írtad, hogy korábban hagytál ott állásokat, rossz döntéseket hoztál. A munkaképesség csökkentségének lehet pszichológiai oka is, pl. ha szorongsz, ezért nem tudsz megmaradni egy helyen, ha nehézségek adódnak. Tapasztalatból írok, én szorongok és ennek van pszichoszomatikus hatása is, nekem segített hogy gyógyszert szedek rá.

A sport mint előttem írták nagyon hasznos lelki kiegyensúlyozó (hosszabb séta/futás).

A változás belül kell hogy megtörténjen. Carl Jung neves pszichológus is elismerte a természetfeletti dolgok szerepét a lélek egészségében, mármint, hogy van e élő hite valakinek. Én is sokat voltam munkanélküli, sok rossz döntést hoztam huszas éveimben. Eljutottam az öngyilkosság szélére 30 éves koromra. Itt írtam le belső változásom történetét: misszio.org >> bizonyságtétel.

2021. márc. 3. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!