Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan ne rettegjek a megbeteg...

Hogyan ne rettegjek a megbetegedésektől?

Figyelt kérdés
Borzalmasan félek attól, hogy valami halálos betegségem van/lesz, főként rák. Már-már a hipochondria határát súrolom. Most is rettegek, hogy bőrrák alakulhat ki nálam, és mivel félek, nem tudom eldönteni, hogy reális-e vagy sem, mert belelátok mindent.
2021. márc. 2. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Pszichológus!
2021. márc. 2. 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Hasonlóval küzdöttem én is. Tizenöt éven át!

Végül rájöttem, hogy a súlyosan alacsony önértékelésem jelent meg így nálam.

Ha nem akarsz ennyit szenvedni, akkor célszerű felkeresned egy pszichológust, és ő majd segít feltárni az okát ennek a fóbiának.

2021. márc. 2. 18:29
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem az alacsony önértékelés lesz a baj szerintem. Félek a haláltól, ezt próbálom megérteni, feldolgozni, és lehet ez vetítődik ki ilyen formában.

Köszönöm a tippeket! :)

2021. márc. 2. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Van specifikus betegségfajta, amitől rettegsz, míg mástól az átlagosnál egyáltalán nem jobban?

Mert ha van, az megmutathatja, mi a valódi ok, amitől rettegsz.

Én pl. a rákoktól és egyéb gyógyíthatatlan vagy nehezen gyógyítható betegségektől szorongtam (pl. AIDS), míg a H1N1 vagy az ebola-járvány abszolút hidegen hagyott. Pedig papíron azokba is bele lehet halni.

És rájöttem, hogy mitől félek igazán, ami aztán a rákfóbiában öltött testet. A kiszolgáltatottságtól és a hosszantartó leépüléstől.

2021. márc. 3. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!