Hova érdemes fordulni ADHD kivizsgálásra Budapesten? Mennyibe kerülne?
Sajnos szinte biztos, hogy figyelemzavarral küszködök, viszont szeretném, ha valaki igazolná ezt a kételyemet. Ugyan kiskorom óta megvoltak a tünetek és mindig nagy problémát okoztak, mind az iskolai életben, mint mentálisan kudarcnak éltem meg, hogy minden osztálytársam és barátom szép lassan kinőtte a figyelmetlenségeit, nekem meg 17 évesen, gimnazistaként is mentális tortúrát jelent egy-egy tünet. viszont kisgyerekként csak 'lusta, álmodozó gyereknek' lettem titulálva, néha felmerült, hogy ADHD-val küszködök, de soha senkit nem foglalkoztatott különösebben a dolog - én pedig beletörődtem, hogy biztos csak nem vagyok elég okos. Viszont mostanában rengeteg kutatómunkát végeztem a tünetek kapcsán, mert nagy hatást gyakorolt rám mentálisan, főleg az online oktatás alatt, ami próbára tette a szervezőképességem és nagyon magamra ismertem.
Nagyon bizonytalan vagyok, hova forduljak, mivel a legtöbb forrás vagy a felnőttekkel vagy a kisgyermekekkel foglalkozik, 17 évesen pedig egyik kategóriába sem illek bele. Illetve nem vagyok anyagilag éppen a magaslaton, szeretnék olyan helyre fordulni, ahol nem kell százezreket költenem - a családom nem tudja megengedni magának, viszont segítségre lenne szükségem. Ha esetleg háziorvosi beutalóra van szükség, akkor elég, ha én és édesanyám is beszámolunk a háziorvosnak arról, hogy nagyon alapos okunk van a feltételezésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!