Mi a különbség a pszichiáter és a pszichológus között?
Olvasgattam neten, hogy mi a különbség, de nem tudtam pontos választ találni.
Igazából azért kérdem, mert segítségre lenne szükségem, és nem tudom melyikhez kellene fordulnom, hátha Ti tudtok javasolni, hogy melyikhez érdemes inkább fordulni.
Azt olvastam, hogy előbb pszichológushoz kell fordulni, aki továbbküldhet máshova ha úgy véli. Ez már eleve elég vadul hangzik nekem, mivel ahogy leírtam, problémáim (mentális) vannak és még az se biztos hogy segítségért fogok fordulni, nemhogy itt pingpongot játszanak velem egyik helyről a másikra küldeni.
Kicsit rossz passzban vagy, nincs kivel megbeszélned a problémáid-> pszichológus
Depressziód vagy más mentális betegséged van ami terápiát igényel-> pszichiáter
A pszichológus egy haverpótlék a pszichiáter meg orvos.
A pszichológust az egyszerűség kedvéért úgy képzeld el,mint egy barátot,aki meghallgat és jókat kérdez az életedről, és különböző terápiás módszerekkel rávezethet a problémáid megoldására.
Ha nem "csak" egy személyiségzavar, hanem súlyosabb,és úgy látja, hogy gyógyszerre van szükség a teljes gyógyuláshoz, akkor küldhet pszichiáterhez. Erre nem érdemes ráparáznod, a lényeg,hogy elkezdd, én a pszichológust javaslom első körben. Semmi gáz nincs ebben, még a legnagyobb pszichológusok is járnak pszichiáterhez antidepresszáns gyógyszerekért.Ebben a világban már ezen sem csodálkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!