Lehetséges kiölni az érzelmeket?
Persze.
Ahogy egyszer olvastam:
Üsd el anyád, aztán menj át rajta előre-hátra autóval addig, ameddig már nem érzed magad rosszul miatta.
Szerintem azért ember az ember mert tud gondolkodni.
Bizonyos érzelmeket és indulatokat el lehet nyomni, vagy zárni magadban, de megsemmisíteni nem. Ezt a régi alkímikus törvény is megmondja, meg a fizika is (egyenértékű csere, energia nem hagyhatja el a világot, stb...)
Szóval bizonyos időre el lehet zárni ilyen dolgokat, bele lehet törődni dolgokba, vagy elnyomni, de megsemmisíteni nem (szerintem).
Ezek benned vannak, előbb utóbb kitörnek. De persze lehet olyan, hogy ez a "kitörés" utóbb következne be, de akkor már nem él az illető (nem morbidnak akartam szánni)
Lehetséges. Lobotómia. Azért ilyen hülyeséget ne csinált! Maradj meg érző, élő embernek, ha fàj is néha. Két filmet ajànlanék:Született a kakukk fészkére
Viharsziget
#3 na igen de mi van azokkal akik úgy születnek vagy gyerek korban történt traumán estek át. A tudomány úgy hívja őket, hogy pszichopata és itt most nem kell egy lapon említeni azokkal az elhíresült esetekkel( Ted Bundy) azokra gondolok akiknél tudományosan be lett bizonyítva, hogy az a kémiai mechanizmus az agy másik részét aktivizálja az ilyen embernél ha olyan dolgokat kérdeznek vagy mutatnak neki amiktől más ember elérzékenyül vagy boldog lesz stb más érzelmes reakció produkál.
És szerintem a gondolkodás és az érzelmek közt annyi a kapocs ha az ember nem érzelmi alapon dönt akkor gondolkodik racionálisan (ez is bizonyított tény) persze nem mindig az a helyes de biztos, hogy logikus ha már gondolkodunk.
Persze én nem rábeszélni szeretnék senkit ilyen traumákra vagy a fent említett lobotómiára szerintem is kellenek az ilyes fajta megtapasztalások, jó érzések amit az érzelmeink okoznak vagy épp kellemetlenek.
Csak érdekesség. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!