Ez lehet fordított pszichológia?
Terapeutához járok, és az életemben visszatérő kérdés ez a bűntudat-én hibám-nem én hibám-kérdés. A családi körülményeim elég rosszak, sok a veszekedés, ami legfőképp édesanyám ivászatából, és az én ehhez fűződő dühömből fakad.
Az orvosom a legtöbb esetben "az én oldalamra áll", illetve elmondja, miért gondolja úgy, hogy érthetőek a reakcióim, a viselkedésem, és ma fordult meg a fejemben, hogy mi van, ha ez csak valamiféle fordított pszichológia?
Nem szoktam magam mellett és magam ellen sem beszélni, de lehetséges, hogy valójában jobban hibásnak tart, csak ezzel akarja elérni, hogy kényelmetlennek érezzem, hogy "megvéd", és ellentmondjak neki, hogy ezzel nagyobb legyen az önrefleckióm?
Sok minden lehet, kívülről ebbe nehéz belelátni.
A lényeg, hogy a célotok közös, így a módszerei ha furcsák is, a lényeg, hogy eredményre vezessenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!