Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek normális, ha néha...

Szerintetek normális, ha néha azt hiszem, hogy én egy fikcionális karakter vagyok?

Figyelt kérdés

Főleg mikor animéket nézek néha hetekig annyira komolyan azonusolok 1-1 karakterrel,hogy azt hiszem én vagyok ő.

Ez eddig csak párszor fordult elő de nagyon durván és ilyenkor jóideig elvesztem magamat.

2021. febr. 6. 22:58
1 2
 1/11 Huncerk10 válasza:
86%
nem.
2021. febr. 6. 23:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
hány éves vagy?
2021. febr. 6. 23:07
 3/11 A kérdező kommentje:
16
2021. febr. 6. 23:12
 4/11 anonim ***** válasza:
66%
kinövöd majd
2021. febr. 6. 23:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2021. febr. 6. 23:19
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
2021. febr. 6. 23:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy azonosulsz a karakterrel, az nem baj, az hogy ELHISZED hogy azonos vagy a kitalált karakterrel, viszont komoly baj. Nem kisgyerek vagy aki nem képes értelmezni a fikció és valóság közötti különbséget.
2021. febr. 7. 10:13
 8/11 anonim ***** válasza:
75%
Én is így szoktam tekinteni magamra. Az életemet story arc-okként képzelem el, és amikor valami váratlan történik, akkor plot twist-ként fogom fel :D A nosztalgiázásokat meg flashbacknek xd
2021. febr. 7. 18:50
 9/11 anonim ***** válasza:
57%
Az nem baj, ha bele tudod élni magad a történetbe. Ha azt hiszed, hogy te magad is a történet része vagy, na az már baj. Amúgy ha azt mondod ilyen 7-9 éves vagy, annyi lenne a válasz, hogy majd kinövöd. De 16 évesen? Ne értsd félre, én 23 vagyok, de nem gáz ez egy kicsit? Jó a fantázia, de nehogy itt kiugorj valami ablakon, mert azt hiszed, hogy egy rajzolt karakter vagy.
2021. febr. 7. 18:57
 10/11 anonim ***** válasza:
65%

Hiába pontoztátok le az előzőt, itt a kulcsmondat az "azt hiszem én vagyok ő"

Ezzel nem lenne gond, ha mondjuk slice of life-ot néz, vagy romantikusokat és bele szeret minden jöttmentbe, de ha megtetszik neki a Corpse Party, és lekaszabolja az osztályát? Vagy a Mirai Nikki, és elintéz mindenkit, aki csak kicsit is csúnyán néz a kiszemeltjére?

Kérdező, irány a pszichológus, majd ő átirányít oda, ahol kezelni tudnak.

2021. febr. 7. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!