Pánikbetegséggel a szociális élet?
Sziasztok
Már évek óta pánikbeteg vagyok és az utóbbi időben rosszabbodott.
A legutolsó rohamom nagyon erős volt.
Nem nagyon merek találkozni senkivel és menni se megyek sehova,a szociális életem kb 0 emiatt.
Folyamatosan rettegek,hogy előtör egy roham,mert nem tudom az emberek hogyan reagálnának,mivel volt már hogy kinevettek vagy csak végignézték telefonozva.
Aki hasonló cipőben jár esetleg valami tipp?
Kezd nagyon zavaróvá válni ez az egész,de nem tudom magamat túltenni.
A pánikbetegséget kell először legyőzni, de ennek része, hogy szoktatod magad a szociális helyzetekhez. Továbbá meg kell érteni, hogy a pánik nem egy igazi betegség, nem is egy misztikus valami, hanem az érzékeny idegrendszer által produkált indokolatlanul eltúlzott szorongás, mert túl alacsony az ingerküszöb. Ezt feljebb lehet vinni gyakorlással. Millió összetevője van a gyógyulásnak. Most nem megyek bele mêlyebben, bazi vastag könyvek vannak a témáról, ezeket kölcsönözd ki a könyvtárból és olvasd el.
De elmondom az én személyes kedvenc trükkömet. Megtanultam, hogy ha jön a pánik, akkor csak fizikailag pánikolok, de lelkileg nyugodt maradok. Szóval gyomorideg, ver a víz, zubog bennem az adrenalin, stb, de nem rohanok el, folytatom a dolgom, és derűs mosollyal a képemen megvárom míg elmúlik. Nem veszek be gyógyszert, nem jajjgatok, meg semmi. A lelki nyugalom miatt enyhébbek lettek a rohamok, és hamarabb is múlnak. Továbbá nem visel meg, mert nem foglalkozok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!