Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnám bevenni a Frontint...

Hogy tudnám bevenni a Frontint ha félek tőle? Mik a hatásai?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy a háziorvosom elküldött egy pszichiátriára ahol beszéltem egy pszichológussal vagy pszichiáterrel és a lényeg hogy ő egyből felírt nekem 0,25 mg-os frontint és azt mondta hogy reggel és délben egy felet és este pedig egy egészet kellene bevennem belőle. Viszont én eléggé félek az ilyenektől meg a családtagok is nagyon rosszul viszonyultak ehhez az egészhez és óva intett e bármiféle Frontint vagy egyéb gyógyszert bemegyek mert az nem jó nekem. Viszont az orvos meg azt mondta hogy nem lesz tőle valószínűleg bajom. De ennek mik a hatásai tehát hogy beveszek mondjuk egy felet (életemben nem vettem be semmiféle nyugtatót se semmi ilyesmit) és akkor mit fogok érezni? Tehát elálmosodok vagy esetleg ilyen bódult állapotba kerülök? Ezért félek tőle egy kicsit igazából mert mindenki azt mondja hogy ez nem jó viszont az orvos azt hogy igen a neten is azt írják hogy ez nem jó valaki azt írja hogy igen tehát teljes képzavarban vagyok. Ja és nem mellesleg nekem ezt depresszióra pánikbetegség és akkor agorafóbiára együtt írta fel Az orvos akihez elkezdtem most járni és rendszeres szedést ajánlott. Esetleg valakinek valamilyen tapasztalat hogy ez milyen milyen hatása van hogyan hat a minden napjaira munkára iskolára bármire azt megköszönöm ha megosztaná velem!

2021. febr. 3. 15:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9. De ugye tudod hogy idővel már az elvonási tünettel is számolni kell?
2021. febr. 4. 22:48
 12/16 anonim ***** válasza:

Pszichiáter (aki ezt tanulta x évig), mondta hogy fokozatosan elhagyva semmiféle elvonási tünet nincs, max a meglévő tüneteid jönnek vissza, amiket addig elnyomott a gyógyszer. A Frontin 3-4 óráig hat, és nem tudom pontosan hány óra alatt ki is ürül a szervezetből. Úgyhogy hagyjuk ezt az elvonási mizériát, aki egy pánikbetegséget leküzd, annak az elvonási tünetek semmik sem lesznek. Persze egyénenként változik, és persze aki csak gyógyszertől vár megoldást, ne is számítson javulásra.

Mondták, nyugodtan próbáljam ki, ne vegyem be egy napig. Semmi nem történt, a megszokott szorongásaim tértek vissza. :)

2021. febr. 4. 23:01
 13/16 anonim ***** válasza:
Pszichiátrián dolgozom, látom.
2021. febr. 4. 23:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Nyilván még nem a kis mennyiségekből lesz a gond de hosszútávon baj lesz.
2021. febr. 4. 23:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Én szoktam le dohányzásról nemrég, az kb. 5x idegesítőbb volt, mint az, hogy nem vettem be 1 napig a Frontint. Pedig pár hónapja szedem már.

Antidepresszánst nem is kell mindenkinek felírni, kezdjük ott, hogy nem is mindenkinek válik be, másrészt az elején brutál sok mellékhatás és állapotromlás van sokszor tőle, ez az amit én nem vállalnék be. Kivéve, ha már sok ideje tart a dolog és semmi más nem segít. És oké, hogy attól nem leszel függő, de semmivel se egészségesebb azt szedni minden nap+Frontint, mert amíg kialakul a hatása 1-2 hétig elég sok kell mellé. Másrészt azért az egy jóval komolyabb gyógyszer, és hirtelen jött szorongásokra, illetve azok megelőzésére pár hónapig szerintem tökéletes a szorongásoldó. Ebből én nem vitázni akarok, de mindenki szidja a Rivotrilt, a Frontint, hogyy emberi életeket tesznek tönkre... Mégis mivel? Kb. semmit nem érzek abból hogy szedem, csak végre kicsit tudok normálisan élni. Mellette ugyanúgy szükség van a saját akaraterőmre, mert a rohamot nem pusztítja el, csak ha előbb lenyugtatom magam valamivel+beveszem. Nem kell ész nélküli adagokat bevenni, fokozatosan kell elhagyni és ennyi. Amúgy meg csomó ember teleköpködi a netet szarsagokkal, nem kell mindenkinek hinni. Az orvos az orvos, rá kell hallgatni. Ellenkező esetben nem kell orvoshoz fordulni, hanem lehet megpróbálni magától is az embernek problémát megoldani, vagy sikerül vagy nem.

De olvasni sok jót és rosszat, nem kell ha kell ha nem gyógyszereket szedni, de van a pont, amikor muszáj. Ennyi. Plusz, én meg ismerek ellenpéldát is, sógorom szedte kb. fél évig elég durván, aztán elmúlt a baja és letette. Semmiféle tünete nem volt tőle. :) Ezekkel nem magamat vagy a kérdezőt nyugtatom, csupán elmondom hogy ez olyan mint egy fájdalomcsillapító. Ha te valami gyulladásnál minden nap többször ugyanazt a hatóanyagút veszed be, kb. pár nap után vagy több vagy más kell mert nem fogja kivenni a fájdalmat. Aztán ha abbahagyod, visszajön a fogfájásod, ennyi, nem lettél függő. A szorongás is ugyanolyan betegség tünet. Persze tudom, hogy a Frontint elvileg addiktív, és tényleg nagyobb adagok kellenek idővel, de ha megállsz vele egy ponton, és nem szedsz be többet mégha úgy érzed hogy jót tenne sem, hidd el semmi gondod nem lesz.

2021. febr. 5. 08:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Ne félj,nem oxycontint kaptál

Frontin nem olyan nagy durranás,kicsit szedált leszel,kellemesen ellazulsz(de semmi "flash" meg "dr0gos" eufória) ez nem eki. Legalábbis én ezt érzem egy szem 0.5 től. Már sikeresen csökkentem,anno 4x 0.5 öt szedtem antidepihez,már nem kell annyi,már csak 2-t. A 0.25 meg magában is marha kis adag,a felétől meg max egy 3 éves lenne kába,csecsemő dózis,ha nem vagy rá hiperérzékeny. Egy átlag felnőtt 0.25 felét kb.észre sem venné.

2021. febr. 8. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!