Miért leszek idegbeteg a nyugtatótól?
Figyelt kérdés
Ha ideges vagyok és beveszek mondjuk 3-4db Xanax SR 0.5-t, akkor miért leszek idegbeteg, ahelyett, hogy lenyugodnék?2021. jan. 31. 14:18
11/17 anonim válasza:
Azért mert össze vissza szeded ezt a lórugásnyi adagot, és utána elvonási tüneted van, lehet hogy az előződ dózistól. Amíg az amit épp bevettél még nem hat, mivel az SR nyújtott hatású, lassabban adagolódik mint a normál tabletta. A normál való a pillanatnyi szorongás kezelésére, az SR arra hogy több napon keresztül szépen rendszeresen szedve ugyanabban az időben.
12/17 A kérdező kommentje:
Rendszeresen szedve se ért szart se, mert 1-2-3 hétig szedtem rendszeresen "szabályosan" ahogy kell mégis idegbeteg voltam és szorongásom is volt
2021. jan. 31. 15:23
13/17 anonim válasza:
Maradj a funel, attol nem leszel idegbeteg es nem is annyira karos.
14/17 anonim válasza:
Sajnos az alprazolam ilyen, egyszerűen hozzászokik a szervezet, és utána már inkább maga a gyógyszer okoz még rosszabb tüneteket, főleg ha összevissza szedik. Az alvást meg tönkreteszi, tehát pluszban ettől még rosszabb lesz minden. Hosszú távon nem megoldás semmire, csak hirtelen gyors tünetcsökkentésre alkalmas. Amit lehet, hogy más jellegű gyógyszeres terápiát kapsz (de lehetőleg ne más bezot, klonazepánt, lorazepánt mert attól még szarabb lesz), serotonin visszavétel gátlót, amivel megint tortúra van amíg a hatása felépül, de talán ez hosszú távon stabilan csökkentheti a tüneteket. De az igazi megoldás a probléma gyökerére a pszichoterápia, kognitív viselkedésterépiás kezelés.
15/17 A kérdező kommentje:
Én már qurvára belefáradtam ebben, hogy gyógyíthatatlan mentális beteg vagyok és ha nem szedek gyógyszert, akkor teljesen elviselhetetlen, gyógyszerrel pedig csak nagyon elviselhetetlen
2021. jan. 31. 15:43
16/17 anonim válasza:
Azért azt kétlem hogy gyógyíthatatlan mentális beteg lennél. A szorongásos, erős szenvedéssel járó dolgok mint kezelhetők. Amik valóban "gyógyíthatatlanok", különböző személyiségzavarok, skizofrénia, azok nem okoznak szorongást és ilyen szenvedést az illetőnek.
Ha ki akarsz ebből jönni, ki tudsz. Csak megfelelő szakembert kell keresni, és nem olyat aki telenyom alprazolammal, hogy "elkussoljál", amikor ott vagy a rendelőben.
17/17 anonim válasza:
Szerintem már maga a gyógyszerfüggőség lett a betegság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!