Mit lehet tenni ebben a szituációban? (Barátság/Megfelelési kényszer)
Tegyük fel, hogy megismerkedik 2 ember online. Sokat beszélnek egymással, megosztanak sokmindent, aztán az egyik (x) szinte csak panaszkodással keresi fel a másikat (y-t).
Y korábban is olyan barátokat (nem online) választott akik lelki szemetes ládának használták, de szeret másoknak segíteni és megsajnált másokat is anno. Viszont egy idő után kiderült, hogy az ilyen emberek erősen manipulatívak és Y úgy érezte cenzúráznia kell bizonyos gondolatait az x emberek előtt mert pl megsértődnek dolgok miatt. Ez az állapot felemészti Y-t lelkileg. Ugyanakkor szüksége van barátokra, akikkel lehet hülyülni, önmagának lenni, anélkül, hogy attól féljen elítélik dolgok miatt.
Írj konkrét példát x manipulatív megnyilvánulásáról.
Továbbá, hogy y pontosan milyen gondolatokat cenzúráz.
Konkrét esetet mondj x megsértődésre.
Y szakítsa meg a kapcsolatot minden ilyen "barátjával" és keressen normális embereket.
Ez nyilván nem olyan, hogy egyik pillanatról a másikra otthagy mindenkit, mert talán nem is tudná megtenni. Szépen lassan, kevesebbet reagálni a panaszkodásokra. Nehéz, mint a szar, de nem lehetetlen.
Közben hasonló gondolkodású emberekkel próbálja körbevenni magát. Itt bármit be lehet vetni, perpillanat csak online. Esetleg olyan facebook csoportokba jelentkezni, amik egy olyan téma köré vannak építve, amik Y-t érdeklik (youtube-csatorna, könyvek, kutyák, bármit), és ott lehet próbálkozni embereknél.
Ez egy baromi nehéz folyamat, két olyan embert kellett kizárnom az életemből, akik 16 évig a "legjobb barátjuk"nak neveztek, viszont az utóbbi 6 évben éreztem, hogy akármikor velük vagyok, valamivel mindig elrontják a hangulatom, legyen az panaszkodás, vagy én is éreztem azt, hogy elítélnek bizonyos dolgok miatt.
Minden ember csak egy bizonyos ideig kísér az úton, utána már nem tudtok többet tanulni egymástól. Ahhoz, hogy valaki folyamatosan fejlődjön,több embert kell megismernie, kilépni a komfortzónájából, és nyitottnak lenni a világra.
Ez nyilván az én saját véleményem, nem azt mondom, hogy ez az egyetlen megoldás. Én ezt tenném :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!