Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megtagadhatom a gyógyszer...

Megtagadhatom a gyógyszer szedését, gondnokság alatt? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Én korlátozó gondnokság alatt vagyok,3 évig szedtem ripedont, mondtam a pszichiáternek ,h nem érzem jól magam, álmos vagyok tőle egész nap , nem tudok figyelni, nem tudok dolgozni se, ő erre felemelte.Este szedek 2 mg , depakine chronot 600 mg ,most reggel is 1 mg , délbe is 1 mg. Szorongás a diagnózis.

2021. jan. 19. 19:23
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

Kedves kérdező,

létezik egy olyan oldal, hogy j o g i f o r u m . h u

Ott javaslom föltenni a kérdésed, a Fórum → öröklés és családjog alfórumon.

Ot hamarabb jutsz jogi segítséghez, mint itt.

2021. jan. 19. 19:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt mondták , h itt kérdezzem meg.
2021. jan. 19. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szorongásra ezeket szeded? nekem durvának tűnik.

na de akkor gondolom, más miatt vagy gondnokság alatt.

én úgy tudom, hogy megtagadhatod, ha csak nincs közveszélyes / önveszélyes diagnózisod ...

2021. jan. 19. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Ez a gyógyszerekből ítélve nem szorongás, legfeljebb neked azt mondták, hanem skizofrénia és bipoláris zavar. Szorongástól nem vesznek gondnokság alá. Ha nem szednéd a gyógyszereket, az utcán ordibálva ijesztgetnél idegeneket hajléktalanként, mert nem tudnál dolgozni, teljesen megszűnne számodra a realitás. Ha erős az álmosító hatása, újra beszélj normális hangnemben az orvossal illetve a gondnokoddal. Ki a gondnokod, rokon?
2021. jan. 19. 21:58
 5/8 A kérdező kommentje:

4/4 anonim:

Először is nem vagyok közveszélyes, éltem gyógyszermentesen ,teljesen normálisan , senkit se zaklattam , hanem nagyon ritkán agressziós vagyok de ennyi.

Ad 2:H ki a gondnokom az publikus..

Ad 3: Gondnokság az a rossz nagy vagyon beosztás miatt van..

Ad4: Nem igényeltem a degradálást.

A többieknek köszönöm a válaszát.

2021. jan. 19. 22:21
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Pénzkezelési problémákra nem adnak skizofrénia és bipoláris gyógyszert. Sőt, a gondnokságnak is vannak fokozatai, és ha magának csak a pénzügyeit kell kézben tartani, akkor nem vonhatják teljes gyámság alá és nem írhatnak elő kötelező gyógyszerezést. Hát akkor ne szedje! Nekem olyan mindegy!
2021. jan. 20. 00:38
 7/8 anonim ***** válasza:
90%
A gyógyszerszedés leállítása jó eséllyel oda vezet, hogy mentővel kórházba vitetnek, és úgy leszedálnak hetekre, hogy a nevedet sem fogod tudni.
2021. jan. 23. 16:52
 8/8 A kérdező kommentje:
7/7:Másoktól is ezt hallottam. Jó, köszi a választ! :)
2021. jan. 24. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!