Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek az probléma, ha...

Szerintetek az probléma, ha egy pszichológus/pszichiáter elérzékenyül, vigasztalja, ölelgeti a pácienseit?

Figyelt kérdés
2021. jan. 18. 14:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Igen. Nem barátkozni megy oda az ember.
2021. jan. 18. 14:43
 2/11 A kérdező kommentje:
De kifejtenéd bővebben, hogy miért probléma?
2021. jan. 18. 16:21
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Az ilyen alkalmatlan a szakmájára. Tényszerűnek kell maradnia, nem szabad elérzékenyülni, a beteggel együtt sírdogálni, vagy pánikba esni. Olyan, mintha a sebész rosszul lenne a vértől, vagy az ipari alpinista tériszonyos lenne.
2021. jan. 18. 17:45
 4/11 anonim ***** válasza:
30%

Nekem pont ilyen pszichológusra/pszichiáterre lenne szükségem. A mostani nagyjából le se szr engem érzelmileg. Állandóan hívom, leveleket küldök neki és nem hajlandó válaszolni. A terápián meg folyton csak hülyének néz engem. pl: Mondtam neki hogy fél óráig kerestem a telefonomat aztán rájöttem hogy a zsebemben van. Erre elkezd röhögni rajtam meg hogy "okos" vagyok ilyen gúnyosan mondja.

Vittem neki már könyvet, filmet pendriveon, virágot, három kiló grépfruitot azoknak nagyon örült de még egyszer sem ölelt meg nem hogy sírt volna.

2021. jan. 18. 19:18
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
ad #4: Te összetéveszted a pszichológust a lelki szemétládával. Persze, ha van 10-15 ezer forintod egy óráért kifizetni, akkor irigylésre méltó vagy.
2021. jan. 18. 19:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én nem járok pszichológushoz. Azért jutott eszembe a kérdés, mert nézek egy török sorozatot (nem szappanopera), amely valódi pszichiáterhez járó betegek történeteit meséli el. És ebben így viselkedik a pszichiáter, viszont sikeresnek mondható a módszere, mert rengeteg emberen segített. De a sorozatban nem akármilyen élettörténetek vannak. Gyerekét tűzvészben eleszítő anya; nő, akinek az anyját a szeme láttára erőszakolták meg gyerekkorában; egy lány akit a skizofrén anyja folyamatosan meg akart gyilkolni gyerekkorában majd a lánya szeme láttára akasztotta fel magát, nő, akit 15 évesen eladott az apja egy 50 éves szociopata vadállatnak, stb egyéb súlyos gyerekkori traumák kerülnek a felszínre. Na most ha ilyen tragikus sorsokat hall egy pszichiáter és a betegei a szeme láttára kapnak sírógörcsöket, akkor sem okés szerintetek, ha megöleli a betegét hogy megnyugtassa és hogy neki is bekönnyezik a szeme?
2021. jan. 18. 23:54
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj az offért, de mi a sorozat címe? Érdekelne!

Egyébként, hogy a kérdésre válaszoljak, valóban nem szabadna ezt csinálnia a terápiákon. De én sem értem miért, szerintem sok embernek, pont hogy az ilyen mértékű odafigyelés, ölelés is segítő célzatú lenne. Főleg azonos neműeknél, ott nincs mit belemagyarázni.

2021. jan. 19. 21:20
 8/11 A kérdező kommentje:

Kirmizi Oda

Egyetértek. Például egyik beteg pszichiátertől pszichiáterre járt, de végül csak ennek a doktornőnek tudott megnyílni, azért mert ő emberi volt, nem olyan mint egy robot.

2021. jan. 19. 22:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, megkaptam a privát üzenetet. Még annyit fűznék hozzá, hogy ez a robot a jó szó. Én sem tudok olyan emberhez beszélni, aki semmifajta érzelmet nem mutat beszélgetés közben, csak ül, mint egy fadarab, majd elkéri a pénzt.. Bármennyire is el akarnám hinni, hogy segíteni akar, nem érezném azt, hogy valóban támaszt nyújt.
2021. jan. 19. 22:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Kétfajta terápiás hozzáállás van: a hideg, apai, távolságtartó - és a szerető, elfogadó, anyai. Feldmár írta le ezt a megkülönböztetést és ő az utóbbit műveli. De szerintem ennek sem része a fizikai kapcsolat, érintés feltétlenül.

Valószínűleg jobban járnál egy "feldmáriánus", őt követő pszichológussal.

2021. febr. 22. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!