Nagyon magam alatt vagyok, hogyan lehetnék jobban?
Nagyon nehéz időszakom van most, ez az évem is nehéz lesz, nyelvvizsga, vizsgaidoszak, szakmai gyak, szakdoga, diploma, felvételi msc-re stb.. És sajnos nagyon egyedül érzem magam, nagy a terhelés is, és magányos vagyok. Nagyon magam alatt vagyok, talán sosem éreztem magam ennyire elveszettnek. Mintha nem lennék senkinek sem fontos (tudom, hogy ez nem így van), mintha egyedül lennék a gondjaimmal. Ez a negatív érzés a teljesítményemre is ranyomja a bélyegét. Depressziós vagyok.
Az egyetemi pszichologust felkerestem, de csak 6 alkalom ingyenes, az nem tudom, elég lesz-e. Ma volt az első alkalom, egyelőre csak még inkább felszínre tepodtek a problémáim, mint eddig. Mit tehetnék?
Tudatosan keress örömet apró dolgokban, a környezetedben, emberekben.
...de ezt úgy hogy tényleg keresed a szép, a kedves, a vidám dolgokat, amik táplálják a lelkedet. Ne csak "nézz ki a fejedből", hanem próbáld meglátni a mindenhol ott lévő "kis örömöket"....próbáld ilyenkor érezni, megérezni az öröm érzetét a mellkasodban, a szívedben.
Sorry, ez a gyakorlatban sokkal működőképesebb, mint így leírva :)
Egy kicsit tegyél félre mindent, és találkozz a barátaiddal, menjetek egyet csavarogni, esetleg nézzetek meg otthon egy filmet. Olyan emberek társaságát keresd, akik pozitivan feltöltenének, olyan filmeket nézz, amik jó hatással vannak rád.
Sajnos a jelenlegi helyzetben sok ember érzi így magát. De igyekezni kell a pozotív dolgokat meglovagolni :) (és ugye a tél se kedvez a depis időszakoknak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!