Pánikbetegségtől lehetnek úgy légzési problémáim, hogy éppen akkor egyáltalán nem stresszelek semmin?
Előfordul, hogy mintha beragadna a levegőm, nem is tudom hogy írjam le pontosan, de mélyet kell sóhajtanom hogy jobb legyen. Elég rossz érzés, van hogy mitha liftezne a levegő a tüdőmben.. Van amikor egy nagyobb sóhajtás és elmúlik, van hogy egy nap többször előjön, van hogy napokig semmi.. Amikor egy napon belül többször jön, akkor elkezdek idővel nyomást érezni a fejemben, orromban, fülemben, mintha bedugulna..van hogy zsibbad hozzá a karom vagy a lábam, és ha erősebben előjön akkor napokig fáradtabb is vagyok, szinte csak feküdnék..
Voltam már többször orvosnál, de nem küldött tovább sehova, mert szerinte ez pánikbetegség. Elmentem magánklinikára, voltam már kardiológián( 24 órás ekg, szívultrahang) mindem rendben, még egy terheléses ekg hátra van. Fül-orr gégészeten mindent rendben találtak. Gasztróra is elküldtek, esetleges reflux miatt, lesz egy tükrözésem. A pulmonológiára sajnos várnom kell, hetekre később kaptam csak időpontot.
Jópár orvos látott már a hónapok alatt, ügyeletes, mentős is..és szinte mind felvetette a pánikbetegség lehetőségét. Az igaz, hogy az elmúlt években elég sokat stresszeltem, de ez egyik napról a másikra kezdődött a semmiből és már hónapok óta tart. Az érdekelne, hogy aki pánikbeteg annál olyankor is előfordulnak e légzés problémák amikor nem stresszel, éppen tök el van foglalva? Mert ma is pl főzés közben jött rám, nem gondoltam semmi rosszra, csak úgy jött a semmiből.. Eléggé aggódok és most már annak örülnék ha tényleg csak pszichés alapja lenne az egésznek :(
Sajnálom de ez tényleg pánik! Hihetetlen dolgokra képes a test! Zsibbadás, fájdalom, hőhullám, láz, melehed van, majd fázol, álmosság, mellkasba fura hullámzó érzés. Mind-mind tapasztaltam. Adj magadnak időt, és tudatosísd csak az elméd “játszik” veled, nem
Fogsz meghalni. Egy idő után eljutaz arra a pontra mikor már csak hagyod átmenni rajtad a pánikot. Változtass az életeden, mert valami nagyon stresszel/nyomaszt. Legyen ez megfelelési kényszer/ érzelmek elnyomása. És ne felejtsd el; egészséges teljes értékü ember vagy, se több se kevesebb mint bárki más!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!