Hogy tudnám legyőzni az állandó érzést, hogy kárt kell tennem magamban?
Folyamatosan, főleg ha nagyobb stressz ér úgy érzem, nem bírom ki, ha nem okozok valami sérülést magamon. Régebben többször előfordult, hogy megégettem magam, belerúgtam vagy beleütöttem valamibe. Nem az izommunka miatt éreztem jobban magam, hanem a fájdalom miatt. Olyan is volt, hogy megvágtam magam (nem az ereimet, nem akarok meghalni, csak a fájdalmat akartam érezni). Viszont sosem múlnak el a sérülések nyom nélkül, az utcán pedig nem sok embert láttam sebhelyekkel és zúzódásokkal, én meg állandóan magyarázkodok.
Nagyon szeretném enélkül is jól érezni magam, de ha nincs is nagy stresszhelyzet az életemben (mondjuk alapból is eléggé szorongó vagyok), akkor is úgy érzem, hogy olyan jó lenne, ha valamim fájna. Próbálom megállni, mert tudom, hogy rossz, de nagyon nehéz, mert közben annyira jó érzés.
Valaki ha szenvedett már hasonlótól, mi segített? Vagy van esetleg bárkinek bármi tippje rá? Már a sportot is próbáltam, kellemes dolgokat is, amitől boldog vagy nyugodtabb leszek, de ez az érzés állandóan visszatér.
Kár hogy nincs aftád, az piszkosul tud fájni, 10 napig fáj, aztán elmúlik.
Egyébként tényleg menj valami jobbfajta pszichológushoz de nagyon válogasd meg hogy kihez. Azért lehet mert az ember egyszerre csak egy dolgot tud igazán érzékelni, valószínű van valami amit nem akarsz érezni.
Köszönöm, megpróbálok utánajárni, mitől lehet. Már évek óta tart ez és nem akarom még jobban tönkre tenni a bőröm, mert már lassan az önbizalmam rovására megy. És olyan rosszul érzem magam amiatt, hogy jó érzés, ha fáj.
A meleg vizes dolgot majd megpróbálom, hátha segít átvészelni. Igazából minél tartósabb és erősebb a fájdalom, annál jobb érzés. A sebek közül is azért az égés volt a legjobb, mert az még egy jó ideig lüktet. Viszont az a legmaradandóbb is, egyszer egy régi égés helyét is megégettem, hogy ne legyen tőle új heg. Ha viszont megharaptam magam, bár 1-2 nap alatt elmúlt a nyoma teljesen, csak pár óráig éreztem.
A befőttesgumi engem inkább csak bosszant, csak viszketek tőle.
Még néha a talpamat szoktam görcsöltetni, de ha sokat csinálom, akkor olyankor is görcsöl, amikor nem akarom, szóval csak mértékkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!