Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki beüti a fejét, és...

Ha valaki beüti a fejét, és hosszútávú emlékezet kiesést szenved, akkor a saját szüleit is elfelejtheti? Erről van valami hivatalos infó?

Figyelt kérdés
Illetve hol van az a pont, amit nagyon kell védeni? Sose jön vissza az emlékezet általában? Vagy gyakran visszajön?

2020. dec. 9. 00:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg lehetséges, de a helyzet nem ennyire egyszerű, mert olyan is van, akinek a rövidtávú emlékezete vagy a közelmúlté veszik el. nem hiszem, hogy ezt egyértelműen lehetne definiálni.

Az emlékezetkieséssel foglalkozik a Vasmacska kölykei vagy Az első 50 randi című film is, még ha vígjáték formában is de azért valós alapokkal.

2020. dec. 9. 00:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosnak számít a beszámolóm?:

Van egy testvérem, akinek volt egy balesete, kórházba került és már nem tudom, hogy mennyi ideig, de legfeljebb 3 hónapig volt kómában. Azután felébredt és senkit sem ismert meg. Szó szerint fogyatékos lett, senkit sem ismert fel - azaz nem tudott semmi értelmeset mondani. Olyan nevet mondott rám, amit az Ő szájából soha se hallottam ráadásul még felém intézve sem.

Telt az idő és 100%-ban visszanyerte az emlékezőképességét és megismert mindenkit. Teljesen meggyógyult.

Az orvosok szinte semmi esélyt nem adtak arra nem, hogy 100%-ig visszanyeri régi elméjét és testét, de még arra sem, hogy felébred a kómából.

Ez egy igen szélsőséges megtörtént eset.

Én személy szerint az extrém, veszélyes sportokat mellőzöm. Vonzanak, de a józanság visszatart.

A többi kérdéseidre nem tudok válaszolni.

2020. dec. 9. 08:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Hivatalosnak igen, köszönöm szépen! :)
2020. dec. 9. 08:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Szívesen.
2020. dec. 10. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!