Nagyon gáz ha én az utcán nem hordok maszkot? Asperger szindrómás autista vagyok és sajnos csak maximum 20-30 percig tudom elviselni magamon, amíg a boltban vagyok, de néha ki kell jönnöm onnan is. Mit tegyek?
Sajnos nekem van egy olyan problémám, amit szenzoros tultöltődésnek neveznek. Sokáig gyerekként ruhát is nehezen viseltem. A mai napig is csak bizonyos anyagokat tudok elviselni magamon. Azonban maszkot a járvány miatt mindig magamra erőltettem az áruházakban, mert nem szeretnék fertőzni, vagy megfertőződni. Viszont, most, hogy az utcán is viselni kell, majdnem mindenhol, sajnos nem tudok már eleget tenni ennek a társadalmi kihívásnak. Egyszerüen egy idő múlva úgy érzem, mintha égetné a bőrömet, és elvesztem a kontrolt és melt down jön. aki nem tudja milyen a szenzoros tultöltődés, annak egy kis ízelítő. https://www.youtube.com/watch?v=IcS2VUoe12M
Nem tudom mitévő legyek, élnem nekem is kell, vásárlonom és mozognom nekem is kell. Én egyedülálló vagyok, nem állok gondnokság alatt, viszont elszomorít, mennyire nulla vagyok néha :(
( TUDOM hogy autizmus spektrum zavarral nem kell viselnem, nem a jogi probléma aggaszt, mert nekem a boltba se kéne felvennem, hanem az idegesít, hogy megint csődöt mondtam)
Erre a szenzoros túltöltődésre nincs valamilyen agykontroll/terápia?
Megmondom őszintén, ez a jogi szabályozás az autistákra nem volt valami okos dolog. Ő értük nem kár, vagy mi? Nem értem a logikát. Oké, nehezebben viselik el magukon, de attól még ugyanúgy egy járvány közepén vagyunk és ha megfertőződnek (sajnos így egyszerűbben), ugyanúgy meghalhatnak mint bárki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!