Khal kérdése:
Miért felejtek el túl könnyedén dolgokat?
Figyelt kérdés
4 éve érettségiztem és van 1 dolog ami nagyon bosszant engem. Földrajznál nagyon jó voltam , tudtam európából minden országot,várost,lakosságát , hegyeket ,tavakat , tengereket stb. sőt még európán kivűl is sok mindent tudtam , viszont szinte mindent elfelejtettem.Sok sok témánál vagyok úgy , hogy régen tudtam de már fogalmam sincs róla , hogy miről van szó.Apám (66éves )néha mesél történeteket , miközbe sorolja a tanárjai neveit,én örülök ha 3 at tudok még. Mi lehet az oka hogy mindent képes vagyok ilyen könnyedén elfelejteni ?2020. nov. 19. 20:17
1/2 anonim válasza:
Egyénfüggő, hogy ki mennyire gyorsan felejt. Valószínű, hogy ha újra elővennéd a föcikönyvet, akkor azért gyorsan felszínre jönnének az emlékek. De azért felhívnám a figyelmed, hogy apukád is biztos sokat felejtett, csak más dolgokat, mint te. De nyilván nem azokról mesél, amikre már nem is emlékszik. Neki pont a tanárai neve maradt meg, ennyi.
2/2 anonim válasza:
Tudósok szerint, ha egy tudást hosszasan akarsz magadévá tudni, akkor a megtanulás után egy nappal, egy héttel, és egy hónappal később is vissza kell ismételni. így sokkal jobban elraktározódik a hosszútávú memóriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!