Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A bipoláris zavarban szenvedő...

A bipoláris zavarban szenvedő egyén mániás epizódját hogy kell elképzelni?

Figyelt kérdés

Eddig csak a neten olvastam erről, az ilyen zavarral küszködőket akik éppen a mániás fázisban vannak, ha utcán elmennek mellettem én láthatom rajtuk hogy mennyire pörögnek? Vagy annyira nem látszódik ez?

Ami foglalkoztat nagyon az az, hogy ha egy zárkózott, intorvertált személy van éppen ebben a fázisban, ő ezt a hirtelen felgyülemlett energiát csak akkor adja ki magából ha barátokkal van, vagy a mentális zavar erősebb mint mondjuk zárkózottságból származó szorongás, ezáltal ha általánosságban nem szeret valaki mondjuk a tanáraival beszélni, a mánia alatt ez eltűnik benne, és megnyílik az adott szituációban?

Ne oltsatok szét légyszi ha hülyeséget kérdeztem, nem vagyok a téma szakértője amint látszik, csak kíváncsi vagyok. :D

2020. nov. 8. 13:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Bármi lehet, a féktelen meggondolatlan vásárlástól a féktelen agresszióig.
2020. nov. 8. 19:52
 2/2 anonim ***** válasza:
42%

Én ilyenkor nagyon határozottan megyek az utcán, vagy hogy is mondjam:D

Sietek ahhogy csak tudok, nagy léptekkel vágtatok és mindenki kitér az utamból. Ilyenkor imádok társaságban lenni, folyton csak buliznék, beszólogatok embereknek ha olyanom van, be nem áll a szám, pedig amúgy egy csendes introvertált ember vagyok. Aztán a végére kimerülök az álmatlanságtól, paranoiás leszek, néha látok is dolgokat, aztán ezután jön a visszaesés és a depresszió.

Most az antidepresszáns váltott ki nálam egy ilyen epizódot.

2020. dec. 23. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!