Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a bajom, és mi...

Mi lehet a bajom, és mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

1 hete kezdtem dolgozni 3 műszakos munkában, és azóta érzékeltem pár jelentős változást. Éjszakai műszakkal kezdtem és már az első nap előtt teljesen kedvtelen voltam. Punnyadtam a tv előtt , nem volt kedvem semmihez. Ez miután hazaértem is folytatódott. Munka előtt sokat játszottam számítógépen, de mióta dolgozom azóta 1 percet sem töltöttem előtte, valahogy nincs már kedvem hozzá, nem boldogít. Rendszeresen töbet alszom 8 óránál de mégis úgyérzem hogy semmire nem volt elég az alvás. Az étvágyam is teljesen elment. Naponta talán 1 alkalommal eszem akkor is 2 szendvicset. Olyan hányingerem van. Általában mikor hazaérek a munkából akkor birok enni. De sem munka közben sem munka előtt nem bírok enni, mert olyan érzetem van hogy egy falat után elhányom magam. Az első hét után 4 kilóval lettem kevesebb. A munkával egyébként nincs bajom, jó fej a főnök a kollégák is, és a munka se nehéz. Mondták hogy jobb lesz, majd hozzászokok de kétlem.

Esetleg valaki tudna segíteni?

#egészség #depresszió #kedvetlenség #mentális probléma #Munkahelyi idegesség. #Folyamatos hányinger
2020. szept. 29. 11:48
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Pedig hozzá fogsz szokni. Mindenhez hozzá lehet. Én is így voltam vele. Mentálisan hogy érzed magad? Szedj vitaminokat, és próbálj meg többet enni akkor is, ha nem vagy éhes. Egyszerre csak pici falatokat.

Ha pár hétnél tovább tart ez az állapot, érdemes orvoshoz fordulnod.

2020. szept. 29. 12:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Mentálisan mindig gyenge jellem voltam. Ez az evéses dolog is olyan ahogy írtam, hogy multhéten munka közben egy csokinak a negyedét letörtem abba is egy kicsit haraptam, és hirtelen öklendezni kezdtem moután lenyeltem a falatot. Szerencsére senki nem látta.
2020. szept. 29. 12:21
 3/9 anonim ***** válasza:
19%

A szervezetednek új a dolog és valószínűleg nem állt rá a melóra. Páromnak stresszes időszakában volt ilyen émelygős, étvágytalansággal járó gondja, de ami nagyban hozzátett neki, az a rendszertelenség volt.

A hétköznapokban muszáj egy rendszert tartani evésben, alvásban stb. különben felborul minden.

2020. szept. 29. 15:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem. Köszzi
2020. szept. 29. 18:33
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Mindenhez hozzá lehet szokni. A kérdés, hogy megéri-e? A fent leírt jelenség egyébként az alvás-ébrenlét ciklusnak, a kortizol és melatonin hormonok diszfunkciójának a következménye.
2020. szept. 29. 19:16
 6/9 anonim ***** válasza:

#3 voltam

miért lettem lepontozva? nem akartam rosszat írni..

ötös jól írja, mindenhez hozzá lehet szokni de kérdéses megér-e ennyit. ezért írtam csupán a rendszerességet, párom sokat éjszakázott, ezért borultak fel nála a dolgok.

2020. szept. 29. 20:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Az összes válaszra azt nyomtam hogy hasznos. És azt is írja nálam.
2020. szept. 29. 23:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Hasznos minden válasz amit írtok ezért véletlenül sem akarok lepontozni senkit. Nem tudom nekem azt írja "szerinted a válasz hasznos" nem ezt kellene írja?
2020. szept. 29. 23:06
 9/9 anonim ***** válasza:
ja én csak a százalék miatt írtam, mert az alacsony lett és nem értettem miért :D
2020. szept. 30. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!