Fiatalon magas vérnyomás stressz miatt. Mit tudok tenni?
Mióta tart ez az állapot? Nem vagy elhízva?
Szerintem keress fel egy kardiológust, hogy teljes bizonyossággal kizárhatóak legyenek a szervi bajok. Ő tud neked felírni olyan gyógyszert, ami kissé megnyugtat, és a vérnyomásod is helyreáll.
Heves szívdobogás szokott lenni?
Esetleg írj privátban, ezt az utat én is végigjártam, pont így a középiskolában kezdődött. Szívesen segítek!
Szia,
Alapvetően két dolgot kell tisztázni,hogy szervi probléma okozza-e vagy idegrendszeri.
1.) Szervi problémát ki tudsz zárni ha kérsz beutalót: vérvétel, vizelet, kardiologus, angiologia és nyaki UH-ra.
2.) Korodból fakadóan valószínűleg az idegrendszeri terhelés és az erre adott reakció okozza. A 170 szisztole sportoláskor teljesen ok. Javaslom a rendszeres sportot (pl futás ), mivel a kortizol stresszhormont szépen csökkenti. FOntos lenne rendszeres mentális pihenés (agykontroll, meditáció, relaxáció, mindfullness, illetve figyelj az alvásra is. Ha keveset iszol, attól is megemlkedhet a vérnyomás.
Próbálj meg vérnyomásnaplót vezetni, napi 3x mérni és egy két heti átlagból következtetni.
Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!