Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Generalizalt szorongas legyozese?

Generalizalt szorongas legyozese?

Figyelt kérdés

Hogyan?

Generalizalt szorongast allapitott meg nalam a pdzichiater. Egyaltalan nem vagyok benne biztos, hogy ez csak az, ezert felsorolnam a tuneteim. Hatha valaki tud egy megoldast ra, mert en kifogytam az otletekbol.

Ugy alakult ki, hogy 1 evig eltem bantalmazo kapcsolatban, ahol folyton kritizaltak, megfelemlitettek, elszakitottak a barataimtol es a csaladomtol es ahol mindenert veszekedtek velem es lelkileg "gyotortek". Csak egy pelda: miutan megcsalt az exevel kezdett el beszelgetni es miutan szovatettem en voltam a feltekeny. Igy ezt az erzest elnyomtam magamba, mert szerinte a feltekenykedesemmel tonkreteszem a kapcsolatunk. Igy folyamatosan orlodtem belul es szinte ragtam a kormom, olyan feszultsegkeltp volt szamomra ez a szituacio. A kapcsolat vegen meg ongyilkossagi kiserletem is volt.

A kapcsolat vegen alakultak ki az alabbi tunetek: szornyen eros fejfajas es hasfajas. Kb 2 honapig tartottak. Olyan eros volt, mintha kest szurtak volna a hasamba/fejembe. Aztan folyamatosan aludtam, minden cselekvestol elfaradtam.

Par honapra ra csak letargiat ereztem es semmi se okozott oromet, se szomorusagot. Aztan olyan eros szorongasos rosszulleteim voltak, hogy allandoan nyitott ablaknal aludtam telen es zsakszamra kapkodtam be a xanaxot, mert kulonben a szenvedest el sem tudtam volna viselni.

Most ott tartot, hogy folyamatosan szorongok. Ha lefekszem csak azt erzem, hogy dobog a szivem es 5 perc utan tevekenyseget kell valtanom, mert eluralkodik rajtam a stressz. Akkor folyamatosan elfelejtek dolgokat, mindent elhagyok es mindent 5x gondolok ujra. Minden 5 perc utan idegesiteni kezd. Akkor olyan nagy bennem a feszultseg, hogy egy apro problemabol is katasztrofat tudok gyartani. Na meg folyamatosan feszultsegez erzek a hasamba/fejembe. Amikor otthon vagyok akkor 1 ora utan mar hasogat a fejem. Sokszor a munkahelyemrol se jovok haza szivesen, mert ott a tarsasagtol legalabb kicsit csokken a szorongas, itthon egyedul meg elviselhetetlen.

A szex se megy, egyszeruen nem izgat fel semmi. Ugyan igy egy matekpeldat se tudok megoldani, mert ahogy gondolkodni kezdenek annyira eluralkodik rajtam a stressz, hogy kb lehetetlen gondolkodni igy. De minden gondolkodast igenylo dolognal ez van amugy.

Mi segitene? Gyogyszert, sportot es meditaciot mar probaltam, a terapiat is. 2 eve szenvedek. Mit lehetne tenni?

2020. szept. 27. 17:53
 1/2 anonim ***** válasza:
83%
Antidepresszáns? A xanax hosszutávon nem a megoldás hanem a probléma. Ja és pszihoterápia.
2020. szept. 27. 19:37
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Sajnos tudom miről beszélsz.. Nem tudom hogy nekem mi igazából pontosan a bajom csak ilyen állandó pánik fóbia van rajtam leginkább este.. Általában mindig egy és ugyanaz miatt szorongok de nagyon rossz érzés tényleg nem kívánom senkinek.. Es az a helyzet hogy nem tudod mit csinálj hogy jobb legyen ne érezd ezt ne gondolj erre..

2020. nov. 10. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!