Nincs kedvem élni, befásultam, az öngyilkosság kerülget. Mit tegyek? Nem bírom....
3 nap múlva leszek 23 éves. Évek óta nem érzem magam teljesen rendben. A lelki állapotom nagyon ingadozik. Már óvodás / Általánosba kezdtem el leginkább szomorúbbnak érezni magam, bár ez a családi állapotomnak volt köszönhető, ezenkívül nem voltak nagyon barátaim. Mostanában bezárkoztam teljesen. Az esetek nagy részében nem jól érzem magam, amikor tömegbe vagyok, olyankor is ott lappang a szomorúság érzete bennem. Sehol nem érzem jól magam, nem tudok odafigyelni dolgokra, napi feladataimat sem tudom elvégezni. Kisebb korom óta kiközösítettek stb. középiskola után, már teljesen elvesztettem az érdeklődésemet, elszakadtam a valóságtól, sodrodok az árral. Nem érzem magam jól, nincs motivációm semmihez, hogy reggelente felkeljek egy új nap miatt, így amíg tehetem, az ágyamban maradok vagy a sarkokba fordulok legugolva bámulom a járó lapokat.
Sok negatívum ér az életben. A családi vita (anyagi) emberek, környezet innen onnan hozott sérelmek. Tisztában vagyok vele, hogy mire vagyok képes, és a kinézetemmel is. Tudom, hogy nem vagyok tökéletes, és vannak hibáim, amiken lehetne változtatni. Naggyából 3 éve kezdtem el komolyabban levert hangulatú lenni. Ürességet érezni... Ez
az érzés tetőpontra lépett máig. kb 2-3 hónapja napi szinten érzem rosszul magam. Pánikbeteg vagyok 4 3 év. Sokszor előfordul, hogy csak leülök, összekuporodom, remegek és sírok, de ha rákérdeznek, a választ nem tudom.
Sokan mondták már, hogy szerintük valami nincs rendben velem, forduljak pszichológushoz. Félnek, hogy talán tényleg nagy a baj. Én nem tudom. És azt sem, hogy mit kéne tennem. Állandóan öngyilkossági gondoltataim vannak, öngyilkossági hireket, videókat nézek. Köszönöm hogy elolvastad.
Ha ugy is mindegy alapon elsz ennyi erövel bankot is rabolhatnal akkor.
Azaz barmit kiprobalhatnal.
A negativ gondolatokba tett energiad tedd at pozitivba inkabb.
Egy szakembert tényleg nem ártana felkeresned.
Mellesleg értékes vagy, és minden rosszban van valami jó. Tudom, elcsépelt, de engem ez lendít át a nehézségeken :) Kaptam már pár pofont az élettől, de juszt sem adom meg magam! :)
Próbálj meg valami szépet alkotni! Rajzolj, színezz felnőtt kifestőkönyvet! Esetleg találj ki valamilyen dalt - írjál dalszöveget!
Vagy találj ki egy társasjátékot - amíg a részleteken gondolkozol, addig is azon kaphatod magad, hogy DERŰSEBB LETT A KEDVED...
Szerezz be egy kisállatot (kutya vagy macska - esetleg valamilyen egyéb háziasítható állatka...) Sokfélét láttam felsorolva az egyik internetes oldalon - sajnos nem emlékszem rá, hogy mi volt az oldal neve...
Szia! Nézd, valóban érdemes meghallgatni mások véleményét. Ha a lelked nincs rendben, akkor segítségre van szüksége a lelkednek. Ezt hívják pszichológusnak. Ha új ruhára lenne szükséged, akkor a megoldást ruhaboltnak hívják. Mindkettőre szüksége van az embernek: a testének testi dolgokra, a lelkének lelki dolgokra.
Ettől függetlenül nézd meg ezt az oldalt, sokat segíthet ez is: tlig.org/hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!