Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hatni fog meg a gyogyszer?

Hatni fog meg a gyogyszer?

Figyelt kérdés

2 eve szedek 5mg Escitilt. Eleinte sokat javitott az altalanos kozerzetemen, a hangulatomon, a szorongas is csokkent. Aztan idovel elkopott a hatasa. Megprobaltam letenni, de annyira ragorcsoltem, hogy inkabb visszaemeltem az 5mgre, de nagyon durvan szorongok azota es valoszinu bekuszott a kepbe a depresszio is. Nagyon sokszor erzem, hogy kesz itt a vege, megbolondulok, ketsegbeesek, azt erzem, hogy soha nem lesz ennek vege, nem latom a kiutat, csak azt akarom, hogy elmuljon az erzes, valaki segitsen rajtam. Panikrohamom nincs, de nagyon kozelinek erzem. Megsem jon.

Az orvos az emelest vagy a gyogyszercseret javasolta.

Az, hogy az 5mg mar nem hat, az ugye nem jelenti azt, hogy a 10mg sem fog? Elsosorban a sajat gyogyszeremet szeretnem emelni, azt ismerem, annyira nem felek tole, mint a teljesen uj gyogyszertol. Venlafaxin lenne a masik. Vagyis lesz is a masik, ha az Escitil nem hoz javulast.

Jol tettem, hogy a megszokott gyogyszer mellett dontottem, vagy folosleges vele probalkozni?

22/L

2020. aug. 27. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

lehet, hogy a gyógyszercsere jobb ötlet lenne, azért nem lehet/szabad ész nélkül emelni az adagokat (illetve..a végtelenségig nem lehet fokozni)

bízd magadat az orvosodra, mi nem tudjuk megmondani, mi a jó döntés.

2020. aug. 27. 14:59
 2/5 A kérdező kommentje:
A terapias adag felet szedem, a tabletta felet szedem 2 eve. Szoval ezt meg lehet emelni, csak felek, hogy "immunis" lettem mar ra.
2020. aug. 27. 15:11
 3/5 anonim ***** válasza:

igen, esélyes. azért lenne célszerű cserélni

tudom, attól félsz, hogy lesznek mellékhatások. de ha nem próbálod ki, sose tudod meg :-)

lehet, hogy jobb lesz...

ezzel a nyomorult szorongással nem jó élni. én is tudom.

kitartást!

2020. aug. 27. 15:34
 4/5 anonim ***** válasza:
48%

A bélflóra olyan, mint egy feleség; ha rossz napja van, biztos lehetsz benne, hogy neked is az lesz. :-))

Figyu. Leírok néhány tényt, aztán, hogy mit kezdesz vele, az már a te dolgod.

-A tested 10 a 13.-on sejtből áll. A beleidben 10 a 14.-en számú bélbaktérium ügyködik.

- A mai nyugati étrend nagyon nem barátja a bélflórának.

- A két boldogsághormon jelentős részét (a Dopamin 50%-át, s a Szerotonin 90%-át!) a bélbaktériumok állítják elő. De csak ha jelen vannak!

- A mentális betegek bélflórájából a Dialister és a Coprochoccus fajok pusztultak ki.

- A gyógyszerek nem állítják helyre, csak tovább pusztítják a bélflórát

2020. aug. 27. 16:53
 5/5 anonim ***** válasza:
46%
Igaza van Miquelnek, de nem csak a bélflórát pusztítják, hanem az agyat is rendesen. Ha belekukkantasz a mellékhatásokba, hosszútávon biztosan lesz valami bajod, ja és bármelyik szutyok pszichiáter bármit mond hozzászoksz!
2020. aug. 27. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!