Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet valami le mentális bajom?

Lehet valami le mentális bajom?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta felek az idegenektől,nagyon kevés embert fogadok a bizalmamba.

Ezt úgy kell érteni,hogy a máig napig van akihez hozza sem merek szólni

Kisboltba nem járok,hogy ne kelljen beszélni az eladóval,illetve étterembe is mindig más rendel helyettem

Kiskoromban ,amikor már kb 2 hete nem találkoztam a mag szüleimmel vagy a kereszt szüleimmel ,hozzájuk sem mertem szólni ,csak 1-2 óra után.

2020. aug. 16. 07:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szociális fóbia

terápiában tudnak rajta segíteni

2020. aug. 16. 08:27
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon emlékeztet engem ez a kiskori önmagamra. Nálam ez màr óvodában előjött, egy évig nem is szóltam hozzá az óvónénihez. Anyák napján mindig csak álltam a kezemben az ajándékkal és nem tudtam megszólalni, amikor mindenki előtt mondani kellett a verset. Amikor egy távoli rokonunkhoz utaztunk kisbaba làtogatàsra, emlèkszem, hogy nem mertem megszólalni, csak ültem az àgyon a kisbaba mellett és simogattam a kezét. Kár, hogy a szüleim annak idején ezeket a tüneteket nem vették komolyan, csak legyintettek rà, hogy "á, majd kinövi", mert a mai napig meg vannak ezeknek az érzéseknek a maradványai, sőt bizonyos helyzetekben fel is erősödnek a tünetek. Nekem a természetes alapú nyugtatók (Magne B6, Valeriana, kamilla tea) nèha segítenek, ha egy-egy gázosabb szitu előtt bekapok belőlük egyet, vagy megiszom egy csészével a teàból. Jártam pszichoterápiára is, az is sokat segített. Arra biztatlak, hogy kezdj el dolgozni ezen, mert amikor a fèlelmeknek màr testi tünetei is vannak, nem fognak csak úgy, maguktól felszívódni. Hanem majd később egy baromi nagy neurózisként vagy pánikként visszatérnek hozzád. De ha dolgozol rajta, minden rendben lesz, nem megijeszteni akartalak. :)
2020. aug. 16. 08:56
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Ahogyan írtàk, szociàlis fóbia. Kezelhető, és egyébként nem is olyan ritka manapság.
2020. aug. 16. 09:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem is óvodás korban már megvolt,a szüleim egyáltalán nem foglalkoztak vele ,csak mindig le üvöltöttek,hogy “szólalj már meg”

2020. aug. 16. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!