Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érvek amiért van értelme az...

Érvek amiért van értelme az életnek? Ti miért szerettek élni?

Figyelt kérdés

Írjátok le, hogy ti miért szerettek élni, bennetek mi tart életben, miért nem adjátok fel, mi tartja bennetek a lelket, meg ilyenek. Nagyon megköszönném :/

Erre most sok szükségem lenne...

2020. aug. 4. 20:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Diagnosztizált borderlineként írom ezeket - csak hogy lásd, hogy nekem is vannak problémáim, nem egy elkényeztetett, gondtalan kölyökként beszélek a magas lóról.

Szóval: boldoggá tesz a művészet, legyen szó festésről, rajzolásról, amit én magam is űzök. A zenét, táncot, szobrászatot pedig csak élvezem. Szeretek segíteni másoknak, és látni, hogy sikerült őket jobb irányba terelnem. Boldoggá tesz a párkapcsolat és a vele járó testiségek is.

Imádom a kutyámat, és magát a természetet is, a növényekkel, gombákkal, vadállatokkal együtt.

2020. aug. 4. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Különböző életszakaszokban más dolgok voltak lényegesek. 20 évesen-szerelem. 30- karrier. 40-évesen-család, barátok. Nem ment zökkenőmentesen depressziósként.
2020. aug. 4. 20:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az embernek magának kell megtalálni az életben azt, ami boldoggá teszi (ahogy #1 írja). Sajnos ezt nem tanítják iskolában, de még a családi nevelés során sem merül fel. Ez lehet a munkája, a hobbija, az élet történéseinek a megfigyelése, az alkotó tevékenység, az élmények befogadásának képessége, sok minden.
2020. aug. 4. 21:17
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

Minden ember életének annyi értelme van, amennyit ad neki.

Az élet lehetőség arra, hogy az ember kibontakoztathassa önmagát, egészséges, boldog és szabad legyen.

Ehhez az embernek ki kell tárnia a szívét, meg kell vizsgálnia az érzéseit, meg kell bocsátania önmagának.

Ekkor elkezd szeretni, először önmagát, aztán minden és mindenki mást is.

A szeretettel egyesül a Mindenséggel.

Az egységérzettel pedig megjelenik a tudatosság. Onnan meg csak egy lépés a tudatos teremtés, ami egyenlő az egészséggel, boldogsággal, szabadsággal.

A tudat ereje határtalan...

2020. aug. 5. 11:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Saját magam fejlesztése, ahogy látom hogy napról napra hétről hétre egyre jobb és jobb vagyok és EGÉSZSGESEBB ugyanis a sport a támaszom az életben.Ha apukám nem visz le 13 évesen a konditerembe es nem kezdek el eddzeni lehet minden másképp alakult volna.A Sport támasz a nehéz időkben és mellesleg jó érzés amikor mások is észreveszik a változást és pl megdicsérnek. Mentálisan helyretesz egy jó eddzés. A Mindennapokba juttattam ezáltal rövidtávú kis célokat ami örömet okoz pl egy edzésen új rekordot felállítani vagy többet teljesíteni mint azelőtti nap. De látom a szemem előtt a HOSSZÚ távú célokat is, hogy én ebből akarok élni. Segíteni akarok az embereken akik túlsúlyosak túl vékonyak depressziósak önértékelési zavarosak. Összességében saját magad fejlesztése, másokon segíteni szebbé tehetik ezt a rövid kis időt ezt a villanást amit mi életnek hívunk.
2020. aug. 5. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Itt egy olyan kérdés, amiben sok motiváló válasz van, ami segíthet esetleg:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1006..

Áldott vidám napot!

2020. aug. 6. 10:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!