Hogy eszik egy mentálisan egészséges ember?
Egész tinikoromban táplálkozási zavarokkal küzdöttem, a közvetlen környezetem nagyrésze el van hízva, de jópáran kórosan soványak is, mert ki akartak lépni a szülők zabálási szokásaiból, csak nem tudták, hogyan kellene helyesen. Én sem. Mikor ránézek egy ételre, váltakozva remegni kezdek és kidobom, de gyakran hányásig tömöm magam. Nem olyan rég még fitneszedző akartam lenni, próbáltam full egészségesen enni, ami brutálisan egyoldalú lett, így folyamatosan falási rohamaim lettek. Már nem vágyom erre a hivatásra, csupán szeretnék tíz év folytonosan váltakozó táplálkozási zavar után (anorexia, bulimia, binge) úgy táplálkozni, mint egy egészséges, nem túlsúlyos huszonéves nő, akinek van energiája a napi feladataihoz, nem az ételek körül forog az agya egész nap, és nemsokára edzeni is szeretnék újra elkezdeni, de előbb az agyamat szeretném helyretenni. Szóval a kérdés: hogy eszik egy mentálisan egészséges ember? Elkerülve a falási rohamokat.
Tudom, furcsa kérdés, de istenbizony nem tudom. Nem a szuperegészséfes diétákra vagyok kíváncsi, el sem tudom mondani az évek alatt hányszor vágytam arra, hogy nekem ne a barnakenyeret kelljen levennem a polcról csirkeszalámival, hanem megegyek egy kakaóscsigát.
Szerintem nézz youtube-on dietetikával foglalkozó anyagokat.
Én most ezt akarom elkezdeni. Illetve utána rendesen táplálkozni.
Szóval amit írok nem biztos hogy helyes lesz, de ilyesmit gondolok jónak
Pl
Reggeli 2 tojás, magvas kenyér
Ha ebédig megéhezel, akkor valami rágcsa: szeletelt alma, vagy zabos keksz, vagy kesudió és még valami.
Ebéd
1-2 szelet hús és köret, gyümölcslével
Délután mittudoménmi.
Szóval legyen benne zöldség, gyümölcs, hús/hal, sok víz.
Ne éhezz ki, ne zabálj sokat. Nem kell túlgondolni a diétát! Nyugodtan lehet bűnözni is.
Az arány a lényeg.
Ilyesmire gondolok, de ahogy mondtam, nem értek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!