A pszichopata és az elmebeteg ugyanazt jelenti?
Nem. A köznyelvben a 'pszichopata' az antiszociális személyiségzavarban szenvedő személyre utal. A személyiségzavarokat nem tekintik betegségnek.
Az elmebetegség egy tágabb fogalom, ami a mentális betegségeket foglalja magában, pl. a pszichotikus, neurotikus állapotokat, egyes fejlődési rendellenességeket.
Nem fogod elhinni, de valamiért pont ma reggel nekem is ugyanez eszembe jutott a buszon teljesen a semmiből. Érdekes egybeesés... :D
Az első mondja jól, viszont szerintem te is azért kérdezted, mint amiért én is elgondolkodtam rajta: megtévesztő a név.
"psycho" mint elme és "-path" mint szenvedni valamitől, rendellenesség.
Nem jelenti ugyan azt az a kettő teljesen más olvasd el ezt az oldalt: Erkölcsi elmebeteg - tebolyda.hu
www.tebolyda.hu › sajtofigyeles › sajto03253
... felelőtlenek is egy bizonyos szintig, de ez nem jelenti azt, hogy a törvénnyel, ... A pszichopata személyiségnek genetikai-biológiai alapja van, ami már a ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!