Szerintetek ez pszichopátia lenne?
Normális, racionális gondolkodású ember vagyok, aki kibírja párkapcsolat nélkül évekig, a szex sem hiányzik annyira, de nagyon határozott és manipulatív tud lenni, ha valami célja van. Soha nem értettem a nyálas fotókat vagy az olyan esküvői videókat, ahol a szerelmesek nyalják falják egymást meg kínosan mosolyognak egymásra, viszont azt hiszem, hogy a megfelelő ember iránt éreznék vonzalmat és kötődést is. Oké, ez csak a bemelegítés volt. Kisebb / vagy semmilyen érzelmi reakciót nem vált ki belőlem, ha beteg gyerekeket látok, esetleg a sürgősségin el kell látnom őket, mert épp haldokolnak. Egy mozdulatban össze tudnám szedni a végtagjaikat, ha baleset történne.
Szeretem az adrenalint, de csak mértékkel, az izgalom stimulációja miatt van rá szükségem. Bántani, senkit nem bántanék értelemszerűen, nem látom értelmét, és el is ítélek minden bántalmazót. Végig tudok nézni egy szexuális erőszakot minimális átérzés nélkül is, de a bántalmazót elítélem, mivel intellektuálisan megértem, hogy traumát okozott az áldozatnak.
Szomorú szituációkban könnyen elnevetem magam, például amikor valaki sír mellettem, akkor nagyon meg kell erőltetni magam ahhoz, hogy megfelelő támogatást nyújtsak, extrém fekete a humorom, amit emberek előtt nyilván kontrollálok.
Külsőleg egy teljesen normális nő vagyok, ugyanúgy a kapcsolataim is normálisak.
Nem tűnsz pszichopatának. Bár nem vagyok szakember, de volt már dolgom valódi pszichopatával - ő konkrétan gonosz volt, és se empátiája, se erkölcsi érzéke nem volt (ő például nem ítélt el soha magában egy bántalmazót, sőt, úgy volt vele, milyen fasza gyerek, aki ilyet csinál - pedig felérte értelemmel, hogy ilyenkor hatalmas kárt okoz az embernek. Csak leszarta).
Plusz említetted, hogy sürgősségin dolgozol, ehhez szerintem ilyen személyiség kell. Gondolj bele, ha minden beteg gyerek miatt kikészülnél, már rég idegroncs lennél csupán a napi munkád miatt.
Dehogy is! Nem vagy egy érzékeny lélek, de ez nem beteges mértékű! Ha férfi lennél egy nagyon "férfias" közegben, talán fel se merülne benned, hogy ez abnormális lehet.
Egyébként a harmadik bekezdésed alapján én arra is gondolnék, hogy az érzelmeid teljesen a helyükön vannak, csak hárítod őket a tudatodból. (A szomorú szituk nevetségesként érzékelése nagyon sokszor erre utal, és a szöveg többi része alapján én úgy gondolom, nálad is ez a helyzet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!