Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sokszor szorongok, hogyan...

Sokszor szorongok, hogyan lehet ezt gyokerestol megszuntetni?

Figyelt kérdés
Olyan, mintha a fogorvosi rendeloben ulnek egy bolcsessegfog mutetre varva. Aggodok, ideges vagyok, figyelek ezaltal a testi tunetekre, amik ezaltal eleg erosek tudnak lenni. Az a legrosszabb, hogy latszolag semmi oka nincs, amiert elojohetne a szorongas. Annyi, hogy eszembe jut, hogy ah, tegnap ilyenkor lettem rosszul, biztos ma is ugyanigy rosszul leszek ebben az idoben. Ennyi is eleg a nyugtalansaghoz. Nem olyan eros, mint egy panikroham (volt regebben, osszesen 3, fel ev alatt), de felek, hogy ujra elojon, felerosodik annyira.
2020. jún. 4. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez generalizált szorongás lesz. Attól szorongsz, hogy szorongani fogsz.
2020. jún. 4. 12:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen. Meg mindentol ami betegseg.
2020. jún. 4. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ezt csak pszichoterápia oldotta meg.
2020. jún. 4. 12:42
 4/7 anonim válasza:
76%

Szia!

“Az a legrosszabb,hogy látszólag semmi oka nincs,amiért előjöhetne a szorongás.”

Szóval...

Valamilyen oka biztos,hogy van!

Csak úgy jó kedvéből senki sem szorong.

Nagyon fontos lenne,hogy kiderüljön gyorsan mi a fő oka,mert később lehet sokkal rosszabb,de együtt élni ezzel teljesen képtelenség,és nem csak a pszichés,lelki,de még a testi egészségedre is rossz hatással van/lehet/lesz,ha nem teszel ellene!

Nemtudom,hogy milyen,de biztos nagyon nehéz (lesz).

Most azokat a dolgokat fogom felsorolni,amiket én tennék a helyedben.

1.:Elmennék a háziorvosomhoz,hogy csináljon egy általános vizsgálatot.(Ahova én tartozom,ott az általános viszgálat abból áll,hogy vesznek vért,vizeletet.Feltesznek kérdéseket,majd átvizsgálják a testemet,megnyomogatnak,aztán elküldenek egy egész alakos röntgenre.

Tehát ajánlom,hogy te is csináltasd meg,ha nem is mindet,de legalább a labort!

Ha minden negatív,akkor örülj,hogy nincsen testi próbléma!😊

Azután,tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:

•Akkor mivel van a gond?

•Miért félek?

•Attól,hogy tegnap volt,ma miért lenne?

•“Miért csinálom ezt?”

•”Miért terhelem ezzel a testemet?”

•”Miért csinálok + gondot a szervezetemnek?”

•“Őszintén...mitől is félek?”

•“A családomban van valami gond?“

•”A baráti körömben van valami?”

Azt ajánlom,hogy a válaszokat írd le egy füzetbe,mert ha a fejedbe “tárolod” nagy katyvasz lehet belőle.

Ha felteszel egy új kérdést magadnak,azt is írd le!

Illetve próbáld elterelni a figyelmed,járj rendszeresen sportolni,legyél a barátaiddal,családoddal!

Élj egészséges életet!

Próbálj ki új dolgokat és hidd el nekem,hogy ha ezeket “betartod”,akkor teljesen el fogod felejteni.☺️

Ha eszedbe jut hirtelen,akkor kezdj el csinálni valami olyat,ami a kezedet és az agyadat is lefoglalja!

Például:mosogatás,takarítás,főzés, menj ki mozogni,sportolni!

Ha így sem érzel változást,akkor menj el nyugodtan pszichológushoz,mert neki ez a munkája,hogy neked segítsen!

EGYÁLTALÁN NEM KELL SZÉGYELNI,HOGY ELMÉSZ HOZZÁ!

Remélem,hogy tudtam segíteni!

Most,pedig nyugodj meg,és hajrá!

Ha gondolod írj prívátba.

2020. jún. 4. 12:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Volt mar mindenfele kivizsgalasom, azok alapjan semmi bajom. Volt egy mutetem 7 eve, utana kezdodott el nalam a hipochondria, es par eve a panikbetegseg/szorongas. Ulok a munkahelyemen, es ha epp nincs semmi dolgom, akkor erzem ahogy arad szet a testemben a feszultseg, hogy a tudatom is olyan mas lesz, mindentol felek, szorongok.

A csaladban vannak gondok, barataim nem igazan vannak, de nem nagyobb a gond, mint masoknal. Nem tudom mi lehet az oka ennek.

2020. jún. 4. 13:05
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
Hidd el ez épp elég nagy gond, hogy a családban nincs béke. És a barátok hiánya. Ezt megfejeled a hipochondriával és kész is a tuti szorongás.
2020. jún. 4. 13:16
 7/7 A kérdező kommentje:
De ennyire? Amikor ramtor, olyan eros menekules erzes kap el, hogy hihetetlen. Gondolom a testi tunetektol szabadulnek, azert menekulnek. Hogy muljon mar el vegre a felelem erzese, a feszultseg, a karjaim egese, a folyamatosan ugrasra kesz allapot. :(
2020. jún. 11. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!