Sokszor szorongok, hogyan lehet ezt gyokerestol megszuntetni?
Szia!
“Az a legrosszabb,hogy látszólag semmi oka nincs,amiért előjöhetne a szorongás.”
Szóval...
Valamilyen oka biztos,hogy van!
Csak úgy jó kedvéből senki sem szorong.
Nagyon fontos lenne,hogy kiderüljön gyorsan mi a fő oka,mert később lehet sokkal rosszabb,de együtt élni ezzel teljesen képtelenség,és nem csak a pszichés,lelki,de még a testi egészségedre is rossz hatással van/lehet/lesz,ha nem teszel ellene!
Nemtudom,hogy milyen,de biztos nagyon nehéz (lesz).
Most azokat a dolgokat fogom felsorolni,amiket én tennék a helyedben.
1.:Elmennék a háziorvosomhoz,hogy csináljon egy általános vizsgálatot.(Ahova én tartozom,ott az általános viszgálat abból áll,hogy vesznek vért,vizeletet.Feltesznek kérdéseket,majd átvizsgálják a testemet,megnyomogatnak,aztán elküldenek egy egész alakos röntgenre.
Tehát ajánlom,hogy te is csináltasd meg,ha nem is mindet,de legalább a labort!
Ha minden negatív,akkor örülj,hogy nincsen testi próbléma!😊
Azután,tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:
•Akkor mivel van a gond?
•Miért félek?
•Attól,hogy tegnap volt,ma miért lenne?
•“Miért csinálom ezt?”
•”Miért terhelem ezzel a testemet?”
•”Miért csinálok + gondot a szervezetemnek?”
•“Őszintén...mitől is félek?”
•“A családomban van valami gond?“
•”A baráti körömben van valami?”
Azt ajánlom,hogy a válaszokat írd le egy füzetbe,mert ha a fejedbe “tárolod” nagy katyvasz lehet belőle.
Ha felteszel egy új kérdést magadnak,azt is írd le!
Illetve próbáld elterelni a figyelmed,járj rendszeresen sportolni,legyél a barátaiddal,családoddal!
Élj egészséges életet!
Próbálj ki új dolgokat és hidd el nekem,hogy ha ezeket “betartod”,akkor teljesen el fogod felejteni.☺️
Ha eszedbe jut hirtelen,akkor kezdj el csinálni valami olyat,ami a kezedet és az agyadat is lefoglalja!
Például:mosogatás,takarítás,főzés, menj ki mozogni,sportolni!
Ha így sem érzel változást,akkor menj el nyugodtan pszichológushoz,mert neki ez a munkája,hogy neked segítsen!
EGYÁLTALÁN NEM KELL SZÉGYELNI,HOGY ELMÉSZ HOZZÁ!
Remélem,hogy tudtam segíteni!
Most,pedig nyugodj meg,és hajrá!
Ha gondolod írj prívátba.
Volt mar mindenfele kivizsgalasom, azok alapjan semmi bajom. Volt egy mutetem 7 eve, utana kezdodott el nalam a hipochondria, es par eve a panikbetegseg/szorongas. Ulok a munkahelyemen, es ha epp nincs semmi dolgom, akkor erzem ahogy arad szet a testemben a feszultseg, hogy a tudatom is olyan mas lesz, mindentol felek, szorongok.
A csaladban vannak gondok, barataim nem igazan vannak, de nem nagyobb a gond, mint masoknal. Nem tudom mi lehet az oka ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!