Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek maradjon így a...

Szerintetek maradjon így a számítógépfüggőségem?

Figyelt kérdés

Jópár éven keresztül számítógépfüggő voltam, szünetbe, hétvégenként akár 10-12 órát is lehúztam. Hátköznaponként kb 5 órákat ültem ott. Elég sok baj volt vele, pl. romlottak a tanulmányi eredményeim stb. Próbáltam mindig mérsékelni, pl kevesebbet stb. de soha nem jött be, mindig ugyanannyi óraszám mellett kötöttem ki, vagy még több... Arra az elhatározásra jutottam, hogy elrakom a dvd-imet, így nem tudok játszani, hát ez be is vált, 2 hónapja teljesen leszoktam a gépről, napi 2-3 órát max ha ott ülök. Viszont nagyon hiányzik a társaság, akikkel együtt szoktam játszani egy közösségben, de már hónapok óta nem beszélek velük, mert csak így tudok a gép mellől távol maradni, letöröltem mindent. Öröm visszagondolni azokra a napokra, amikor éveken keresztül órákat játszottam velük meg jól szórakoztunk stb. Egyik nap eszembe jutott, mi lenne ha újra visszacsatlakoznák, de nem merek, mert tuti, hogy elvetem a súlykot megint és most minden elég jól megy. KOndizok, törődök a külsőmmel stb. jól elvagyok, de nagyon hiányoznak azok a napok, mivel barátaim nem igazán vannak, így velük szoktam beszélgetni is, szerintetek mit tegyek?

17/F

2010. júl. 30. 12:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Ugye, 17 éves vagy, tehát most már jó lenne így maradni, mert már inkább a jövőddel kellene törődnöd, szép korszak ez a "gépfüggőség" - én is át estem ezen - amivel úgy elüti az ember a semmire nem használható tini kort, de te már inkább maradj távol tőle, azt javaslom.

21/F

2010. júl. 30. 12:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem örülj neki, hogy el tudtál szakadni a géptől. Keress "élőben" barátokat. Csinálj új programokat. Élvezd az életet. Sok sikert!
2010. júl. 30. 12:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, pár hónap és elmúlik!
2010. júl. 30. 12:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha semmiképp sem tudod megállni, hogy csak napi 1-2 órát töls (MAXIMUM) játékkal, akkor semmiképp se kezd el újra. Az előttem szólónak teljesen igaza van.
2010. júl. 30. 12:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Én örülök,hogy elmegyek koleszba és végre valami kimozdít a gép elől. Nem játszom csak 1-2 órát vele,de már a legkedvesebb játékaimat elunom fél óra után.

Én kb 10 órát szoktam netezni.

Örülök,hogy az mmorpgkről már le tudtam mondan örökre. :)

Helyette Zene,klipp,film,viccesvideó,blog,hír,közösségioldal... csak punnyadok a gép előtt. A játékokban sem voltam az a barátkozó típus,ezért könnyű volt otthagyni.

Esetleg a chat-en belül szerezhetsz új ismerősököt,és abban az 2-3 órában tudod velük tartani a kapcsolatot msnen. A közösségi oldalat ilyenekre gyakran pacikukit nem érnek,pedig ez lenne a céljuk.

Te legalább jársz gyúrni,én meg olyan szintre leamortuzáltam az izomzatomat,hogy kevés dologtól is nagyon ki tudok fáradni. 20/F

Remélem az új suliban szerzek barátokat.

Sok szerencsét neked! \m/_ :)

2010. júl. 31. 19:48
 6/6 anonim ***** válasza:
A srác már törölte magát, és nagyon jól tette, mert ez az oldal is elég addiktív. :D
2019. máj. 13. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!